Fiat Topolino se vrací. Úkoly má stejné, pohon jiný

Fiat Topolino se vrací. Úkoly má stejné, pohon jiný
Fotografie: Fiat
  • Nástupce pověstného mikroauta, které postavilo na kola poválečnou Itálii, vyznává podobou ideu
  • Vznikl však zcela jiným způsobem, jde o plod koncernové synergie
  • Výrazný design také koneckonců připomíná úplně jiný model

V době, kdy se představil městský mikrovůz Citroën Ami určený pro tu nejzákladnější mobilitu na krátké vzdálenosti, jen málokdo tušil, že to není jen roztomilý výstřelek francouzských designérů. Už se totiž vyrábí a prodává jako odznaková verze Opel Rocks-e a nově se představil i pod značkou Fiat. Design plastové karoserie se jednoznačně odkazuje na jinou legendu z bohaté historie turínské automobilky; Fiat 500. Jeho nástupce však už existuje, takže pro pojmenování se sáhlo ještě o dvě dekády vzad a vznikl nový Fiat Topolino.

Jak tvary naznačují, jde o další odznakovou verzi Citroënu Ami, z čehož si můžeme udělat představu o použité technice. Vlastně musíme, protože Fiat o technických parametrech nezveřejnil ani slovo. Jen se pochlubil ztvárněním, u nějž není překvapením, že z celé trojice technicky shodných malých vozíků vypadá s náskokem nejlépe. Z jediné dosud zveřejněné fotografie je také jasné, že bude hýřit barvami vně i uvnitř a také bude ještě otevřenější, než bývá zvykem. Kromě pevné střechy totiž přišel i o pevné dveře; ty nahradí jen dvojice řetízků a je jasné, že se zimním provozem se tu moc nepočítá.

Na druhou stranu není vůbec jasné, zda se jedná o definitivní podobu. Víme jen, že se vůz bude vyrábět. Ovšem kdy a za kolik, o tom se můžeme opět pouze dohadovat. My se těšíme, co vy?

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze