Deodorant
Deodorant

Najít ten správný deodorant může být obtížné, protože některé působí tak jak mají, ale jiné mohou uprostřed vlny veder selhat. Obvykle z tohoto selhání viníme špatný deodorant, ale existují i jiné důvody, jako je způsob použití nebo stres, které mohou ovlivnit správnou funkci deodorantu. Zde jsou některé z nich.

Deodorant
Deodorant

Asi byste měli používat radši antiperspirant místo deodorantu

Nákup deodorantu může být do jisté míry zmatečné – na trhu existuje spousta značek. Je potřeba brát na zřetel, že deodoranty se dělí na deodoranty a antiperspiranty. Antiperspiranty se doporučují lidem, kteří se více potí, protože zabraňuje pocení. Deodoranty jsou zase vhodné pro neutralizaci zápachu a bakterií.

Nepoužíváte deodorant správně

Většina z nás používá deodorant ráno, než se obleče. Odborníci ale doporučují použít deodorant už večer – například antiperspiranty nejlépe působí na suchou pokožku, která je právě v průběhu noci. Přísada v deodorantu na bázi hliníku se snadněji dostane do potní žlázy a účinně zapojí póry. To pak může redukovat pocení po dobu až 24 hodin.

Vždy používáte deodorant na vlhká podpaží

Jak už bylo řečeno, aby mohl deodorant lépe pracovat, potřebuje být nanesen na suchou pokožku. Přes vlhkou pokožku se totiž nedostane až ke kůži, natož k potním žlázám. Vlhkost a pot kompletně smyjí váš deodorant.

Stres

Stres produkuje hormonální změny, které mohou způsobit zvýšení pocení a zápachu, na který nejste zvyklí. Takže v této situaci není na vině deodorant, ale vaše vlastní hormony.

Deodorant není dostatečně silný

Někdy se může stát, že deodorantu chybí potřebné antibakteriální účinky, které neutralizují bakterie. Pokud zjistíte, že váš deodorant vyprchá příliš rychle, nebo zápach přetrvává i po nanesení deodorantu, zkuste to konzultovat s lékařem. Ten by vám měl pomoci nalézt řešení – například pomocí antibakteriální léčby.