Giorgio Armani
Giorgio Armani

Seznam slavných módních návrhářů se neustále rozšiřuje s tím, jak postupně návrháři získávají slávu a proslulost ve svém oboru. Zatímco například o značce Chanel bude každý s jistotou tvrdit, že patří na vrchol módního průmyslu, u některých méně známých značkách se může u milovníků módy vyvinout vášnivá diskuze. Patří Balenciaga do stejné kategorie jako Betsey Johnson? Jak vysoko ve vašem seznamu bude Helmut Lang?

Seznam slavných návrhářů

Ačkoli tento seznam rozhodně nemůže být definitivní, lidé napříč celého světa volili své oblíbené značky a návrháře. Pojďme se podívat na to, kteří to jsou.

Chanel

Již zmíněná značka Chanel má svůj původ ve Francii. Její zakladatelkou je dnes už legenda Coco Chanel, která přišla s revoluční dámskou módou, a to nemluvíme jen o její pletené kolekci a malé večerní dámské toaletě. Coco Chanel preferuje uvolněný, mužskou módou inspirované oblečení, které je v kontrastu s typicky dámským korzetem. Coco Chanel se přičítá k dobru popularizace kalhot pro ženy. Nemůžeme ale zapomenout ani na legendární nadčasovou vůní Chanel No.5.

Armani

Giorgio Armani
Giorgio Armani

Na tuto italskou značku samozřejmě také nesmíme zapomenout. Armani je synonymem elegance a luxusu. Giorgio Armani ale nabízí i cenově dostupné styly pro průměrné muže a ženy, zahrnuje několik dílčích značek, například Armani Exchange.

Gucci

Další známé italské jméno, Guccio Gucci založil tuto značku již roku 1921. Po jeho smrti v padesátých letech dohlížela na byznys jeho rodina. Tato značka prožila spoustu nepokojů a špatného podnikání, dnes je ale opět seriózní značkou ve světě módy.

Dior

Proslulá značka nese jméno Christiana Diora, který je spojován s tvorbou tzv. „New Look“. V padesátých letech nesla většina módy vyvážená z Francie značku Dior.

Ralph Lauren

Této značce můžeme poděkovat za vznik polokošil. A klasické a nadčasové oblečení není vše, co nám Ralph Lauren může nabídnout.

Calvin Klein

Tuto značku definují minimalistické linie, zahrnují dámskou i pánskou módu, vůně i módní doplňky a taktéž spodní prádlo jednoduchých designů.

Versace

Po smrti Gianniho Versaceho se hlavou značky stala jeho sestra Donatella. Značku proslavili takové hvězdy jako je Elton John, Jennifer Lopez či Beyonce.