📱 MOBILNÍ APLIKACE PLNÁ RECEPTŮ Vyzkoušejte mou aplikaci pro Android a iOS, kde najdete nejvíce mých receptů. PROZKOUMAT APLIKACI
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Hovězí nudličky s brokolicí

Hovězí nudličky s brokolicí

  , ,   , , , , ,   , , , ,

Ohodnotit recept
Hovězí nudličky s brokolicí
5.0 1

Jak dosáhnout krásně měkkých šťavnatých nudliček i z hovězího, aniž byste museli kupovat drahé uzrálé steakové maso? Stačí během přípravy dodržet pár základních kroků - maso nakrájet přes vlákno, na co nejtenčí nudličky a pak ho orestovat velmi zprudka a jen krátce. Žádné dlouhé trápení na pánvi 🙂 A pak ještě jedna velmi důležitá finta! Nechte maso pár minut rozležet s jedlou sodou. Ta s ním udělá malý zázrak ❤️

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření / pečení: 10 minut
  • 20 minut

    10 minut

    30 minut

  • Množství: 3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

450 g libového hovězího masa (např. zadní)

4 g jedlé sody

450 g brokolice

3 velké stroužky česneku

9 g čerstvého zázvoru

3 lžíce kvalitní sójové omáčky nebo coconut aminos *

15 g sladidla podle stravovacího stylu *

2 lžíce oleje z praženého sezamu

3 lžíce vody

6 g bramborového škrobu

30 g lehkého olivového nebo kvalitního slunečnicového oleje, případně sádla

1 lžička sezamových semínek

sůl

pepř

900+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření / pečení: 10 minut
  • 20 minut

    10 minut

    30 minut

  • Množství: 3 porce

Postup

Hovězí nakrájejte přes vlákno na tenké nudličky (čím tenčí, tím lépe).

Promíchejte je s jedlou sodou, špetkou soli a pepřem. Nechte stranou cca 15 minut odpočinout.

Brokolici rozeberte na menší růžičky. Stonek oloupejte a nakrájejte na tenčí plátky.

Přiveďte k varu velké množství vody a výrazně ji osolte.

Až bude voda prudce vřít, vhoďte do hrnce připravenou brokolici a stopněte přesně 90 vteřin.

Pak brokolici okamžitě slijte a šokově důkladně zchlaďte ledovou vodou (ať už pod tekoucí nebo ve velké míse s vodou a kostkami ledu).

Zchlazenou brokolici nechte okapat v sítu.

V mističce připravte omáčku důkladným promícháním rozmačkaného česneku, najemno nastrouhaného zázvoru, sójové omáčky nebo coconut aminos, zvoleného sladidla, sezamového oleje, pepře, vody a škrobu.

V co největší pánvi rozehřejte část oleje na vyšší teplotu a po částech zprudka a velmi krátce orestujte hovězí nudličky. Přesypte je stranou, do pánve podle potřeby přidejte další olej a orestujte další dávku masa.

Do pánve po opečeném mase nalijte omáčku. Snižte teplotu plotýnky na střední výkon a za stálého míchání ji 2 minuty provařte.

Pokud bude omáčka příliš hustá, můžete ji trochu naředit vodou, ale počítejte, že další vláhu přidá šťáva z masa a také voda z brokolice.

Do provařené omáčky nasypte orestované hovězí nudličky a uvařenou brokolici.

Krátce prohřejte a hned podávejte posypané sezamovými semínky.

Na talíři můžete směs volitelně doplnit předem připravenou květákovou rýží.

I když směs chutná nejlépe čerstvě připravená, můžete ji uložit až na několik dní do lednice a případně i zamrazit.

TIPY

Hovězí maso se vám bude lépe krájet na tenounké nudličky, když z něho nejdříve připravíte plátky, které necháte cca 30 minut ztuhnout v mrazáku.

S množstvím jedlé sody to zbytečně nepřežeňte. Její působení pomáhá maso změkčit, ale má výraznou chuť, která je ve větších dávkách nepříjemná. Na 450 g masa stačí necelá lžička (4 g). Pokud se její chuti bojíte, maso po odležení propláchněte studenou vodou a velmi důkladně osušte.

Uvařenou brokolici nechte co nejlépe okapat, ať v ní zadržená voda příliš nenaředí omáčku. Skvělou variantou je použití salátové odstředivky.

Místo blanšírování můžete brokolici připravit rovnou v pánvi (nebude mít ale tak krásně výraznou barvu a také se bude více rozpadat). Nasypte ji do mírně rozehřáté suché pánve, zalijte pár lžícemi vody a zakryjte poklicí. Za občasného protřesení brokolici duste do požadované měkkosti. Pak ji přesypte stranou, pánev očistěte a dále pokračujte podle základního receptu.

Zázvor můžete místo strouhání nakrájet nadrobno a rozdrtit v mačkadlu společně s česnekem.

Maso vyjměte z pánve dokud je ještě částečně růžové. Během odpočinutí a závěrečného prohřátí ještě dojde, ale stále zůstane krásně šťavnaté a měkké.

Pro intenzivnější chuť můžete těsně před podáváním sezamová semínka krátce zprudka opéct na suché pánvi.

* Suroviny zvolte podle svého stravovacího stylu.
Druh a přesné množství sladidla záleží na vašich zvyklostech a chuti. Lze použít třeba xylitol či med.
Recept je rozpočítán na erythritol s nulovou kalorickou hodnotou nebo při úplném vynechání sladidla.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/3 podle receptu
Energetická hodnota420 kcal / 1770 kJ
Sacharidy10 g *
Tuky24 g
Bílkoviny40 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

4 Recenzí / komentářů

Jana Pražienková

8 června, 2023

Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať, či je možné vynechať , alebo čím nahradiť, sójovú omáčku alebo coconut? Mne to totiž vôbec nechutí 🙂
Ďakujem

Lucka

8 června, 2023

Dobrý den,
pokud máte k dispozici silný domácí hovězí vývar, můžete ho za sójovou omáčku a přidanou vodu vyměnit. Pokud ho k dispozici nemáte, sójovou omáčku, škrob a vodu vynechte a omáčku nedělejte.

Jan

15 června, 2023

Dobrý den,
chci se zeptat, jestli máte nějakou zkušenost s vlastní výrobou ořechových másel. Chtěl bych poradit s nějakým mixérem. Předem díky.

Lucka

16 června, 2023

Dobrý den,
mám, ale přiznám se, že ořechová másla používám tak málo, že si je raději koupím.
Ne v každém přístroji půjdou vyrobit. V těch levnějších je to o nervy, často se musí zastavit a setřít z okrajů mixovanou hmotu, hlídat, aby se nespálil motor atd. V těch drahých to jde mnohem lépe, ale s těmi nemám osobní zkušenost. Jen co jsem viděla na netu. Takže bohužel přesný přístroj neporadím.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky