Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Materiál, který vás v létě zachrání! Jaké oblečení ze lnu byste si letos měla pořídit?

3. června 2023 | 06:00

Notoricky choulostivý, přesto neobyčejně příjemný. I přes enormní mačkavost se k němu v létě rok co rok navracíme. Čím si získal tento materiál naše sympatie a jak docílil toho, že mu vždy promineme jeho největší prohřešek?

Po pár minutách oblečená ve lnu si dost možná připadáte nepatřičně, jelikož vaše oblečení vypadá, jako byste ho vytáhla zpod svého prádlového koše, kde bylo předtím zatěžkané ostatní haldou prádla. I přes poněkud zoufalý výraz ho stejně další sezonu znovu oblékneme, ba dokonce koupíme další lněný kousek. Že by v nás snad byla špetka naděje, že by se něco změnilo? Všechny však dobře víme, že je ona toužebná myšlenka omylná, přání, které se nám nesplní. Proč mu ale vždy odpustíme?

Skýtá totiž tolik výhod, že předčí sebevětší mačkavost. A ruku na srdce – alespoň máte výmluvu, proč jste si svou oblíbenou košili opět nevyžehlila: protože len. A o důvod víc, proč ho milovat, no ne? Oblíbí si ho tak nejen odpůrkyně žehlení, ale i minimalistky, které nad svým šatníkem důmyslně, eticky a nadčasově rozmýšlí. Oblečení z něj vám totiž v šatníku vydrží opravdu dlouho vzhledem k tomu, že nepohlcuje prach či obstojně odvádí vlhkost, tudíž ho není zapotřebí tak často prát.

Tip na video: Které kalhoty sluší boubelkám i štíhlým ženám? Na to se podívejte v Souboji velikostí S vs. XL!

Video se připravuje ...
Souboj velikostí S vs. XL: Kalhoty, které sednou i boubelkám • VIDEO: Videohub

Je geniální ve své antibakteriální podstatě i termoregulaci. V létě vás ochladí, a naopak v zimě zahřeje. Zdá se, že je tento materiál přímo dokonalý, že? A nakonec lze připustit, že onen počáteční prohřešek vlastně až takový průšvih není a že mačkání se k jeho ležérnímu charakteru zkrátka patří.

Jak nejvíce podtrhnout jeho čirou eleganci?

Jeho nenucený prémiový vzhled podtrhnete monochromatickým stylem oblékání v přírodních tóninách. Oblékněte na sebe bílý smyslný top ve zkrácené délce spolu s širokými bermudami či kalhotami s vysokým pasem v béžové barvě. Dokonalou tečkou pak budou doplňky z přírodních materiálů – ať už zvolíte kabelku z ratanu, espadrilky či pantoflíčky z juty. Nebo obojí!

Lnu však sluší i výraznější barvy než jen ty naturální. Svěží vánek rozehraje s červenou s podtónem oranžové, s barvou moře, přesycenou růžovou nebo líbeznou levandulovou. Rozumět si bude i s pestrobarevnými proužky či florálním motivem.

Stylové lněné oblečení za skvělé ceny vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Podívejte se do naší fotogalerie a vyberte si svého favorita pro letošní léto! Naleznete v ní kousky ze 100% lnu i ty s jeho příměsí za doprovodu bavlny či jiné látky.

Autor: Žaneta Podlahová