Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

10 nejhezčích mužů světa podle řeckého ideálu krásy: Je mezi nimi i váš oblíbenec?

  • 10 nejhezčích mužů světa podle řeckého ideálu krásy: Je mezi nimi i váš oblíbenec?
    3. června 2023 | 06:00

    Jsou slavní, talentovaní, a podle řeckého ideálu krásy – takzvaného zlatého řezu – ještě navíc patří mezi nejhezčí muže na světě. Kteří slavní muži se v žebříčku umístili?

    Ještě jste o měřítku zlatého řezu neslyšeli? Jedná se o matematické vyjádření ideálních proporcí v obličeji, které používali sochaři a malíři už v antickém Řecku. Na základě těchto výpočtů vznikl žebříček deseti nejpřitažlivějších slavných mužů, kteří se těmto ideálům přiblížili nejvíce.

  • 10. místo: Dwayne Johnson

    Největší silák Hollywoodu Dwayne Johnson se umístil na desátém místě. Podle zlatého řezu splnil podmínky na 86,07 procenta. Jeho charisma spolu s mohutnou postavou a energickým hereckým stylem je pro mnoho žen naprostým lákadlem. V roce 2016 dokonce získal ocenění nejvíc sexy muž planety.

    VIDEO: Tyto celebrity pojí příbuzenský vztah, věřili byste?

    Video se připravuje ...
    Tyto celebrity pojí příbuzenský vztah, věřili byste? • VIDEO: Videohub

  • 9. místo: Henry Golding

    Na deváté příčce se umístil britský herec a televizní moderátor Henry Golding. Můžete ho znát ze snímků Gentlemani, Pýcha a přemlouvání nebo ze seriálu Star Wars: Vize. Jeho vzhled byl podle zlatého řezu ohodnocen na 87,98 procenta.

  • 8. místo: George Clooney

    Není žádným překvapením, že se v žebříčku umístil také charismatický George Clooney. U něj totiž platí, že s věkem zraje jako víno, a na sex-appealu mu neubírají ani šediny. Právem mu tak náleží osmé místo. Jeho skóre je 89,91 procenta.

  • 7. místo: Chris Evans

    Chris Evans nikdy nepatřil mezi prvoplánové krasavce a rozhodně ani mezi herce, kvůli kterým byste nemohla v noci spát. I u něj však platí, že mu věk sluší, a proto se stal minulý rok nejvíce sexy mužem planety. Podle zlatého řezu splnil podmínky na 91,9 procenta.

  • 6. místo: Robert Pattinson

    Robert Pattinson se do povědomí zapsal jako tajemný upír Edward ze ságy Stmívání a od té doby šla jeho kariéra prudce nahoru. Nejenže disponuje hereckým talentem, ale navíc je i neuvěřitelně přitažlivý a často je nazýván nejvíc sexy mužem planety. Právem se tak umístil na šesté příčce, jeho skóre je 92,15 procenta.

  • 5. místo: Jude Bellingham

    Jude Bellingham je anglický profesionální fotbalista, který hraje na pozici záložníka za německý klub Borussia Dortmund a za anglický národní tým. Umístil se na pátém místě a plusové body získal hlavně za své rty, nos a tvar obličeje. Jeho skóre je tak 92,22 procenta.

  • 4. místo: Harry Styles

    Proslavil se jako člen chlapecké skupiny One Direction, po rozpadu skupiny v roce 2016 se pustil na sólovou dráhu. Anglický zpěvák si svou rebelskou vizáží získal srdce nejedné fanynky a popletl hlavu také několika slavným kráskám. Podle zlatého řezu splnil podmínky na 92,30 procenta. Nejvíce vynikají jeho brada, čelo a pozice očí.

  • 3. místo: Michael B. Jordan

    Michael B. Jordan se sice řadí mezi slavné herce, ale jeho cesta začala u sportu a vedla přes modeling až k filmové kariéře. V roce 2020 ho magazín People vyhlásil nejvíce sexy mužem světa. Tento svalovec vyniká hlavně nosem, bradou a rty. Jeho skóre je tak 93,46 procenta.

  • 2. místo: Chris Hemsworth

    Jeho uhrančivým modrým očím propadla nejedna žena. Slavný herec, který se proslavil rolí Thora, popletl hlavu fanynkám po celém světě a není se čemu divit. Také on se stal nejvíce sexy mužem světa, a to konkrétně v roce 2014. Nutno však podotknout, že dnes je mnohem přitažlivější než před devíti lety. Podmínky zlatého řezu splnil na 93,53 procenta, a právem tak skončil na druhém místě.

  • 1. místo: Regé-Jean Page

    Také vám popletl vévoda z Hastingsu ze seriálu Bridgertonovi hlavu? Pak nejste sama. Regé-Jean Page pobláznil doslova celý svět a dle zlatého řezu si zaslouží první místo. Získal ho díky své krásné tváři a dokonale posazeným očím, pár procent mu srazil nos. Přesto je nejatraktivnějším mužem planety. Jeho skóre je 93,65 procenta. 

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.