Hlavní obsah
Aktuální dění

Kladenští školáčci potěšili seniory ze svého sousedství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Překvapení pro své sousedy opět připravili malí sousedíčkové z mateřské školy v Kladně-Švermově. Tradici založili v covidové době, tehdy bez osobního kontaktu. Ten si už letos mohli předškoláci i senioři opravdu užít.

Článek

Pro předškoláky to má ale i další význam. „Abychom si všichni uvědomili, že všichni zestárneme, budeme na stejné lodi, jako jsou teď babičky a dědečkové,“ řekla zástupkyně ředitelky ZŠ a MŠ Velvarská Petra Kločková.

A právě myšlenka spojit dvě naprosto rozdílné generace a udělat seniorům, kteří bydlí doslova přes ulici, radost stála u zrodu celé tradice v době covidových opatření a zákazu setkávání. „Vzniklo to v době, kdy jsme byli všichni izolováni a nemohli jsme se s nikým setkávat. Nás napadlo, že babičky a dědečkové naproti nám jsou osamocení a že tím, že jim pošleme alespoň nějakou drobnost, dáreček, uděláme radost,“ doplnila Kločková. A její inciativu senioři ocenili i tentokrát, když na zahradě svého domu sledovali taneční a další vystoupení malých školáků.

„Vytrhnou nás z naší všednosti a my se pobavíme. Učitelky s tím měly strašnou práci. Krásně to připravili, bylo to nádherný. Děti jsou senzační,“ nechali se slyšet senioři při návštěvě malých sousedíčků, jak si děti z mateřinky říkají. Bezprostřednost dětí doslova zapojila seniory do dopoledního programu. I proto už nyní školka připravuje další setkání na podzim. Se seniory se ovšem budou děti setkávat i přímo v mateřince, a to díky společnosti Mezi námi a projektem pohádková čtecí babička nebo dědeček.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz