Jahodový džem dělám bez želírovacího přípravku a bez zavaření a vždy je krásně hustý. Toto je moje tajemství

Jahodový džem
Jahodový džem

Pokud jste někdy připravovali džem s použitím želírovacího přípravku, pravděpodobně jste si všimli, že výsledná chuť není tak lahodná a plná, jako u autentických babiččiných džemů.

Kromě toho, pokud používáte želírovací přípravky je pravděpodobné, že se vám již stalo, že se džem po upečení roztekl po celém plechu. To je způsobeno tím, že želatina obsažená v těchto přípravcích se rozpustí při zahřátí.

Můžete se naučit připravovat džem pouze s pomocí přírodního pektinu obsaženého v ovoci. Správnou technikou budete mít vždy skvělý a dokonale zahuštěný džem.

A co je nejlepší, nebudete potřebovat žádné želírovací přípravky.

Budeme potřebovat: 10 kg čerstvého ovoce dle sezóny – například maliny, jahody, meruňky…

6 kg bílého cukru (můžeme také použít třtinový cukr). Pokud je ovoce přirozeně sladké, můžeme snížit množství cukru.

článek pokračuje na další stránce…