Prskavcovi úvodní závod Světového poháru vyšel, na kanoi získal bronzovou medaili

Olympijský vítěz na kajaku Jiří Prskavec získal na úvod Světového poháru ve vodním slalomu medaili na kánoi. V Augsburgu skončil senzačně třetí. Mistr světa z roku 2021 Václav Chaloupka byl pátý. Vyhrál domácí Němec Sideris Tasiadis.

Augsburg (Německo) (Aktualizováno: 13:46 3. 6. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiri Prskavec

Jiri Prskavec | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

Elitní kajakář Prskavec při mezinárodním debutu na kánoi, které se věnuje zhruba dva roky, postoupil do finále z deváté příčky.

„Vůbec jsem to nějak nepochopil, co se tady dělo a jak se to stalo. Kluci to dost kazili a stačilo mi to na třetí místo. Opravdu to nechápu, ale moc si to užívám, je to pro mě strašně povedený závod a mám z toho velkou radost,“ řekl Prskavec Radiožurnálu Sport.

Jel jako druhý a díky skvělé závěrečné části tratě se dostal o více než dvě a půl sekundy do čela. Pak ho porazil jen o jedenáct setin Slovák Matej Beňuš a o 3,19 sekundy suverénní vítěz Tasiadis.

Prskavec tak paradoxně dopadl na kánoi lépe než ve své parádní disciplíně, na kajaku obsadil v pátek pátou příčku. Postaral se o zatím jedinou českou medaili v Augsburgu. Program uzavřou nedělní závody v kayakcrossu.

jsu, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme