Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Vážná nehoda uzavřela silnici z Plzně do Klatov, na místo musel i vrtulník LZS

O život motocyklisty nyní bojují lékaři, vážně zraněna je i jeho spolujezdkyně

3. června 2023 14:43 , aktualizace 16:10


     Dnes odpoledne kolem druhé hodiny došlo na silnici mezi Plzní a Klatovy nedaleko Horní Lukavice k vážné dopravní nehodě, konkrétně střetu motorkáře s osobním vozidlem.

     Vzhledem k tomu, že z místa bylo hlášeno velmi vážné zranění motocyklisty i jeho spolujezdkyně, k nehodě vyjely všechny záchranné složky a z letiště v Líních vzlétl vrtulník Letecké záchranné služby.
     Hasiči zajistili místo události a poskytli součinnost záchranářům, kteří těžce zraněného řidiče motocyklu narozeného v roce 1958 po poskytnutí prvotní péče na místě letecky transportovali do Fakultní nemocnice Plzeň na Emergency. Do téže nemocnice záchranáři transportovali pozemní cestou i jeho těžce zraněnou spolujezdkyni.
     Podle mluvčí letecké záchranné služby motocyklista utrpěl polytrauma, má tedy poraněny nejméně dva orgánové systémy, přičemž alespoň poranění jednoho z nich ohrožuje jeho život.  

     Nehodu na místě šetří policisté, dechová zkouška byla u řidičky osobního vozu negativní. U motocyklisty nešla vzhledem k jeho zraněním provést a byl proto nařízen odběr krve. Čekáme na jejich zprávu a po jejím obdržení informace doplníme.

Aktualizace:

     "Dle prvotních informací k nehodě došlo tak, že řidička vozidla VW Golf narozená v roce 1995 jela po silnici číslo I/27 ve směru na Klatovy, kdy za křižovatkou na Dolní Lukavici přejela do protisměru a střetla se s protijedoucím vozidlem Škoda Octavia a následně s motocyklem, který řídil muž narozený v roce 1958 a jel směrem na Plzeň.
     Test na přítomnost alkoholu měla řidička negativní a u řidiče motocyklu byl nařízen odběr krve, jelikož vzhledem ke zranění nebylo možné provést dechovou zkoušku,
" uvedla nám mluvčí policie s tím, že přesnou příčinou a okolnostmi se dále zabývají dopravní policisté a při nehodě došlo ke zranění motorkáře i jeho spolujezdkyně.

     Komunikace bude ještě asi hodinu neprůjezdná.

Foto: Ilustrační


Klimahome

Specialista na klimatizace a tepelná čerpadla. O klienty se postaráme od A do Z: poradíme s výběrem, zaměříme, připravíme kalkulaci projektu na míru, profesionálně nainstalujeme a postaráme se o záruční i pozáruční servis. Dokážeme pomoci i se zajištěním financování a vyřízením dotace.