Astronauti vzali Huawei P50 Pro do vesmíru a sdíleli s námi fotografii

Huawei P50 Pro
Huawei P50 Pro / Zdroj fotografie: Svět Huawei

Lidstvo už je od nepaměti fascinováno vesmírem, a když zjistilo, jak opustit oběžnou dráhu, tak tam začalo posílat různé věci. Mezi vůbec ty nejznámější případy různých věcí nebo zvířat vyslaných do vesmíru patří pes Lajka, kterého do vesmíru vyslal Sovětský svaz. Za zmínku určitě stojí i světelný meč Luka Skywalkera, který tam zas poslala NASA. Čínští astronauti nechtěli zůstat pozadu, a tak mimo náš svět vynesli na vesmírnou stanici telefon Huawei P50 Pro s tím, že rovnou s námi sdíleli i fotografii.

Fotografie byla pravděpodobně pořízena na vesmírné stanici Tchien-kung, na kterou nedávno letěla nová posádka v čele s Jing Haipengem až do listopadu. Jeden z čínských astronautů si vzal telefon Huawei P50 Pro a pravděpodobně si začal dělat selfie fotografie. Na sdílené fotografii můžeme docela jasně vidět zlatý telefon se dvěma kulatými moduly fotoaparátů, takže je jisté, že se jedná o Huawei P50 Pro.

https://twitter.com/SvetHuawei/status/1664912418923859972?s=19&fbclid=IwAR2o_gQ5jcnpyzxrYOyk95nOWFeSIjA_n8eNTj-CPOPEynZm8ZPwVJGlysg

Nové fotografie by mohly naznačovat, že by mohl smartphone fungovat i ve vesmíru, ale to není úplně pravděpodobné. Moderní smartphony jsou navrženy tak, aby především fungovali na Zemi a nikde jinde. Ve vesmíru nemají dnešní telefony ani malou šanci na příjem signálu, a tak byste si z nich nezavolali nebo neposlali SMS. Nativní aplikace by v telefonu fungovat měly, mezi něž patří fotoaparát či kalkulačka. Zařízení je vyfoceno v řízené atmosféře, kdyby se totiž nacházelo přímo ve vesmíru, tak by se nejspíše zničilo vlastním teplem kvůli selhání chlazení.

Huawei P50 Pro byl představen již v roce 2021. Jedná se o populární telefon zejména v Číně. Na globálním trhu se mu nedostalo tolik pozornosti, jelikož mu chybí Google služby, jež jsou pro většinu uživatelů mimo Čínu stěžejní. Uvidíme, jestli na tohle budou Spojené státy reagovat a na Mezinárodní vesmírnou stanici vyšlou iPhone, ale to si nemyslíme. V tuto chvíli je tedy Huawei P50 Pro jediným komerčním telefonem, o kterém víme, že se do vesmíru dostal. Co na tento úspěch Číny říkáte vy? Přijde vám zajímavý nebo je podle vás o ničem? Dejte mi to vědět do komentářů.

Autor: Adam Vilkus

Zdroj: gizmochina.com

Průměrné hodnocení 4 / 5. Počet hodnocení: 1

Zatím nehodnoceno.

Štítky:, ,

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *