Iggy Mayerov se spojili s Lazer Vikingem v novince Givin‘ You Up

Nastavit si hranice, sebrat sílu a nahlas se vymezit vůči situacím a vztahům zahánějících nás do kouta, právě o tom zpívají v novém singlu a videoklipu Givin‘ You Up Iggy Mayerov společně s Jakubem Kaifoszem aka Lazer Vikingem.

Poznali se kdysi během účinkování v soutěži Startér Rádia Wave, před rokem debaty přerostly ve spolupráci. Coby producent přinesl Kaifosz indie-popové kapele nový pohled na skládání a proces tvorby a dodal odvahu dělat si věci po svém.

„Dokázal nás vybičovat až za hranici našich schopností a vytáhnout z nás úplné maximum. Je nám inspirací, abychom tvořili tak, jak nám říká intuice a  neustále se posouvali. I když to občas bolí. Pro mě je Givin‘ You Up připomínkou, že nemusím být pořád hodná holka a splňovat něčí očekávání. Mohu si dovolit být sama sebou a naplno projevit svůj potenciál, přestože mě u toho občas brzdí strach z toho, co si o tom budou myslet ostatní. Text jsme napsali společně s Kubou, oba jsme do něj prolnuli osobní zkušenosti. Nahrávání bylo emotivní a neobešlo se bez slz, mělo však až terapeutický účinek. Společně jsme píseň také začali zpívat a zjistili, že naše hlasy dobře ladí,“ říká autorka textu a zpěvačka Tereza Dusilová.

Píseň Givin‘ You Up vznikla neplánovaně v ústeckém Tajném studiu, kde se měl původně nahrávat jiný kus. Když Kaifosz prohlásil, že “tři dny na jeden song jsou moc velkej luxus, nahrajeme ještě jeden”, skupina sice strnula, ale nakonec se podvolila. Hravý videoklip s železničářskou tématikou natočil režisér Petr Vlček s týmem studentů FAMU.

„Idea vznikla ještě dávno před vznikem Givin‘ You Up. Cestou z festivalu se Terka zmínila Kubovi, že mají její rodiče obchod s modelovou železnicí. Všichni jsme se pro to nadchli, a když jsme složili novinku rytmicky připomínající jízdu vlakem, bylo jasné, že musíme nápad zrealizovat. Inspirací nám byly filmy Karla Zemana a Wese Andersona, hlavně pro ručně vyráběné modelové krajiny z dílny scénografa Jana Piskače. Při natáčení modelu motoráčku jsme tajili dech a připadali si jako malé děti. Chtěli jsme celému klipu vetknout  nostalgickou atmosféru, kterou podpořil historický vagón “Rybák”. Ten se nám shodou různých náhod a za velké pomoci známých podařilo přistavit do vršovického depa,“ dodává ke vzniku klipu kytarista Michal Pilař.

Iggy Mayerov vydali loni debutové album Millennial Cliché – stejnojmenný singl zařadilo rádio Expres FM mezi nejlepší písně roku 2022. V červenci se kapela, ve složení zpěvačky Terezy Dusilové,  kytaristy Michala Pilaře, basáka Kuby Pilaře a klávesáka Martina Grinera, chystá do studia, kde bude pracovat na novém EP s datem vydání v září tohoto roku, následovat bude také turné. I s novými písněmi vystoupí Iggy Mayerov 17. června na festivalu Nefestík v Nepomuku.

Youtube Givin‘ You Up:  https://youtu.be/_b0_QNY68nE
Multilink: https://linktr.ee/iggymayerov

Zdroj: TS