Ji.hlava spustila prodej Early bird akreditací!

Mezinárodní festival dokumentárních filmů Ji.hlava spustil prodej Early bird akreditací na sedmadvacátý ročník. Cenově nejvýhodnější akreditace budou v prodeji do 30. června, letos za 700 korun. Poprvé je možné zaplatit více – a podpořit tak festival.

Přípravy na podzimní Ji.hlavu jsou v plném proudu. „Po loňském úspěšném ročníku pracujeme na novém rezervačním systému i nových webových stránkách pro Inspirační fórum. Vybíráme a objevujeme ty nejzajímavější dokumentární filmy a už se moc těšíme, že se o ně za pár měsíců s divačkami a diváky podělíme,“ říká ředitel festivalu Marek Hovorka.

I letos proběhne festival hybridně – fyzicky i online. Cenově nejvýhodnější Early bird akreditace na festival vyjde na 700 korun a platí jako plnohodnotná vstupenka na fyzickou část festivalu, na diskusní platformu Inspirační fórum a také na program Ji.hlavy Online. Letošní novinkou je možnost zaplatit za akreditaci více a Ji.hlavu tak finančně podpořit.

„Už v minulých letech jsme s prodejem akreditací spojili podporu různých projektů, od jihlavské nemocnice, školáky v Hruškách nebo ukrajinské filmaře a filmařky,“ připomíná Hovorka a dodává, že jakkoli se náklady kulturních akcí vlivem inflace v posledních letech zvedají, neplatí to pro příjmy. „Proto se letos obracíme i na naše divačky a diváky a dáváme možnost zaplatit za akreditaci podle vlastního uvážení i vyšší částku.“

Nechceme snižovat kvalitu

V polovině června také Ji.hlava spouští crowdfundingovou kampaň. „Nechceme snižovat kvalitu festivalu, ani nechceme pouze žádat stávající donátory o navýšení podpory. Proto hledáme nové možnosti financování a věříme, že se to podaří. Víme také, že v tom nejsme sami. V květnu jsme uspořádali konferenci na téma fundraising v kultuře, která byla určena pro české kulturní subjekty a setkala se s velkým zájmem i ohlasem od více než stovky účastníků,“ uzavírá Hovorka.  Podrobné informace zde: www.ji-hlava.cz/akreditace.

Screenshot: Kde jsou hranice naší svobodné vůle?

Kdo se těší na debaty Inspiračního fóra, může si už teď poslechnout čtvrtou řadu podcastu Screenshot. Ten v šesti epizodách představí šest inspirativních myslitelů*ek současnosti, šest nejzajímavějších hostů*ek loňského Inspiračního fóra.

Kde jsou hranice naší svobodné vůle? Jak válku prožívají ukrajinské vojačky? Je možné při hraní videoher odmítnout ideologii, která je v nich skrytá? A jak vypadá nerůst v praxi? Autorkou letošní série je spisovatelka a scénáristka Klára Vlasáková. Screenshot vychází každou středu webu Inspiračního fóra, na podcastových platformách Apple Podcast, Google Podcast, Spotify a také v Deníku Referendum. Ještě do 5. 6. je možné hlasovat pro Screenshot v soutěži Podcast roku.

27. MFDF Ji.hlava proběhne 24.–29. října 2023.

EARLY BIRD akreditace (Ji.hlava fyzicky + Inspirační fórum + Ji.hlava Online) vyjde na 700 Kč. Tyto cenově nejvýhodnější akreditace bude možné koupit do 30. června. Za akreditaci je možné zaplatit i více a podpořit tak letošní MFDF Ji.hlava. Děkujeme!

Zdroj: TS