Cooper má novou celoročku Cooper ProControl zaměřenou na kontrolu jízdy a životnost

Goodyear, mateřská společnost pro Cooper, představil novinku – celoroční pneumatiku Cooper ProControl. Ta byla navržena s cílem zajistit lepší ovladatelnost na mokré vozovce a dlouhotrvající rovnoměrné opotřebení běhounu pro lepší kontrolu a trakci.

Nová pneumatika Cooper ProControl je určena pro širokou škálu dnešních vozidel včetně cestovních kupé pro dojíždění do práce, sedanů (včetně výkonných sedanů), minivanů a malých až velkých SUV. Díky technologii Wear Extending Technology a větším polymerům, které dodávají směsi pevnost a prodlužují životnost běhounu, mohou řidiči očekávat dlouhou životnost, až 70 000 km.

„S každým dojížděním do práce přicházejí nejistoty, někdy stejně nepředvídatelné jako počasí,“ řekl Michiel Kramer, ředitel produktového marketingu společnosti Goodyear. „Proto jsme zkonstruovali celoroční pneumatiky Cooper ProControl, které vám pomohou zbavit se obav díky optimalizované ovladatelnosti a trakci, jež vám zajistí jistotu a kontrolu nad jízdou, ať už vás cesta zavede kamkoli.“

Pneumatika Cooper ProControl, která je k dispozici v široké škále rozměrů od 16 do 22 palců, zajišťuje rovnoměrné opotřebení pro ostrou ovladatelnost v každé zatáčce a může se pochlubit řadou prvků zvyšujících stabilitu, včetně:

  • Technologie Even Wear Arc pro vyrovnaný tlak v místě kontaktu pneumatiky s vozovkou.
  • Drážky pro odvod vody, které pomáhají odvádět vodu z běhounu a zlepšují trakci na mokru.
  • Lamel, které se s opotřebením pneumatiky rozšiřují, aby se odstranil nepotřebný dezén a zachovala se přilnavost k vozovce.
  • Technologie Armor Belt, která pomáhá zajistit tuhost a pevnost potřebnou pro ostrou odezvu řízení.

Pneumatika Cooper ProControl je určena pro širokou škálu vozidel, k dispozici je více než 60 rozměrů. CZ cena ještě nebyla stanovena, ale dá se předpokládat, že půjde o rozumnou cenovou hladinu s přihlédnutím k tomu, že pneu obsahuje řadu technologií vyvinutých pro dražší Goodyear.

 
Images by Cooper Tire & Rubber Company