Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
3. června 2023 17:06
Čas čtení 1:48
Radim Šlechta

„Byla to nájemná vražda, ale nepovedla se.“ Andrew Tate se naštval kvůli novému rozhovoru

„Byla to nájemná vražda, ale nepovedla se.“ Andrew Tate se naštval kvůli novému rozhovoru
Zdroj: TASR/AP/Andreea Alexandru
NEWS ANDREW TATE
Uložit Uložené

BBC s Tatem rozebíralo jeho obvinění i dřívější vyjádření.

Kontroverzní influencer Andrew Tate, obviněný z několika trestných činů včetně obchodu s lidmi a znásilnění, se ostře pustil do britské stanice BBC. Jedno z největších britských médií udělalo s bývalým kickboxerem rozhovor, který se ve vysílání následně sestříhal. Tate nyní publikoval jeho kompletní verzi.

Doporučeno
Andrew Tate do škol nepatří, říká anglická vláda a žádá učitele, aby o něm s dětmi nemluvili Andrew Tate do škol nepatří, říká anglická vláda a žádá učitele, aby o něm s dětmi nemluvili 30. dubna 2023 11:47

Andrew Tate se vrátil z cely, aby si zbytek vazby odseděl v domácím vězení v Bukurešti. Do rumunské metropole jej přijela navštívit i britská televize BBC, aby s ním udělala rozhovor. Během něj Tate popíral veškerá svoje předešlá mizogynní tvrzení nebo svá slova o manipulaci žen.

V minulosti se měl influencer vyjádřit ve smyslu, že ženy nechával, aby se na něj emocionálně navázaly a následně je dle vlastních slov přiměl k točení erotických streamů, za něž inkasoval peníze. Během rozhovoru popřel všechny své citace s tím, že se jedná o vykonstruované kousky, které novinářský tým našel na internetu. Část z nich přitom měla pocházet přímo z jeho internetových stránek.

Novinářka Lucy Williamson se v interview mimo jiné zabývala také Tateovou trestnou činností a dle jeho slov se jej snažila kriminalizovat. Během rozhovoru Tate také několikrát připomněl, že jsou novináři u něj doma, a jsou tedy v jakési podřízené pozici. Williamson po několika minutách přerušilo další vysílání. Influencer zveřejnil kompletní verzi rozhovoru na streamovací platformě Rumble s tím, že se BBC „pokus o nájemnou vraždu“ nezdařil.

„Od té doby, co jsem opustil vězení, mě BBC denně prosilo o rozhovor. Slíbili mi, že budeme mluvit o problémech rumunské justice, o nespravedlivém zadržování člověka, který nebyl shledán vinným, o podmínkách v rumunském vězení. Předem mi poslali seznam otázek, o které jsem nežádal. V rámci dobré víry, že chtějí ukázat druhou stranu Andrewa Tatea a udělat spravedlivý a vyvážený článek z nového úhlu pohledu. Pak si sedli, všechno to zahodili a okamžitě na mě zaútočili. Pokus o nájemnou vraždu. Pokusili se mě udeřit. To se jim nepodařilo,“ napsal Tate na Twitteru.

Kritika na BBC padla i ze strany prokuratury. Stanice podle ní přistupovala k souzenému člověku jako k velmi důležité a vážené osobnosti a nechala jej klást si podmínky.

Doporučeno
„Bral jsem ho jako Havla, který mluví pravdu a vládnoucí moc se ho chce zbavit.“ Vyzpovídali jsme české fanoušky Andrewa Tatea „Bral jsem ho jako Havla, který mluví pravdu a vládnoucí moc se ho chce zbavit.“ Vyzpovídali jsme české fanoušky Andrewa Tatea 11. září 2023 6:00

„Není normální, aby pan Tate poskytl BBC takový rozhovor s tolika podmínkami, jako by byl význačnou VIP osobou, a ne ve skutečnosti osobou vyšetřovanou se svým bratrem pro několik trestných činů. Ale doufám, že zákony a důkazy budou mít v tomto případě, z něhož se pan Tate snaží udělat jakousi show, poslední slovo,“ cituje prokuraturu britský The Sun.

Domů
Sdílet
Diskuse