Herečka a životní partnerka známého herce Jiřího Adamíry se proslavila díky oblíbeným Krkonošským pohádkám, kde si zahrála Anče nebo také jako Lída ze seriálu Dynastie Nováků. Mladší generace si ji jistě pamatují jako přísnou, ale spravedlivou učitelku Miriam Hejlovou, kterou ztvárňovala dlouhá léta v seriálu Ulice.

Hana Maciuchová vždy měla se svou matkou velmi vřelý vztah, tudíž pro ni bylo strašné, když onemocněla rakovinou prsu. Ta na nějakou dobu na touto zákeřnou nemocí zvítězila. Jenže pak přišel rok 2017, kdy se situace opakovala, ale tentokrát se se stejnou diagnózou setkala přímo herečka. Ta zahájila léčbu a stáhla se do ústraní. Ukončila natáčení seriálu Ulice i angažmá v divadle. Po nějakém čase se zase na veřejnosti začala objevovat a vypadalo to, že se s nemocí úspěšně poprala.

Rakovina se Maciuchové vrátila a znovu zaútočila

Bohužel se ale po třech letech Maciuchové rakovina vrátila a v mnohem větší síle, tentokrát navíc slinivky. Na podzim roku 2020 se tak herečka přesunula za rodinou na Moravu, kde chtěla zůstat do svátků.

„Jsem na Moravě a vyhlížím vlídnější čas. V rodinném kruhu budeme vzpomínat na rodiče, na milovanou maminku, které vděčím za to, že jsem na světě,“ napsala tenkrát herečka Blesku.

To už ale nejspíš věděla, že se domů nikdy nevrátí. Zemřela totiž již v lednu roku 2021 a odešla tak za svou životní láskou, hercem Jiřím Adamírou, kterého zákeřná nemoc v roce 1993 zabila také. Bylo mu pouhých 67 let, kdy zemřel na rakovinu páteře. Hana tuto ztrátu velmi těžce nesla, pomohl jí ji překonat až kamarád a kolega Bořivoj Navrátil.

Přišla o životního partnera i nejlepšího kamaráda

S tím hrála v seriálu Ulice a dlouhá léta se přátelila. Když herec onemocněl rakovinou tlustého střeva, herečku to velmi zasáhlo. Oslovila ho i během děkovného proslovu, když zvítězila v anketě oblíbenosti Anno.

„Bořku, držíme ti palce a přejeme brzké uzdravení,“ řekla tenkrát Maciuchová se slzami v očích. Bohužel však její přání nepomohlo a herec v říjnu roku 2011 zemřel.

Související články