Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Polívka a Krajčo natáčí pokračování Gumpa: Kozub v roli křiváka s podivným účesem

Začalo natáčení pokračování příběhu psa Gumpa.
Zdroj: Bioscop / koláž eXtra.cz
+ Další 3 fotografie
NATÁČENÍ

Právě odstartovalo natáčení pokračování Gumpa. Režisér F. A. Brabec na něm opět spolupracuje s autorem knižní předlohy Filipem Rožkem. Zatímco první film byl smutnější, ten druhý, s názvem Gump - jsme dvojka, slibuje množství vtipných zvířecích scén, a tak i zaručeně více smíchu. Známé herecké obsazení, v čele s Bolkem Polívkou a Richardem Krajčem, doplní například Štěpán Kozub nebo Vica Kerekes, jak redakci eXtra.cz informovala distribuční společnost, která zároveň představila video z natočení pomyslné první klapky.

Nová Gumpova cesta začne přesně tam, kde ta předchozí skončila. Po šťastném shledání se svým milovaným Béďou Kozím Bobkem, kterého ztvární stejně jako v prvním dílu herec Bolek Polívka (73), je čeká nové dobrodružství. Tvůrci navíc slibují, že bude mnohem veselejší než to poslední. Svůj podíl na tom nejspíše bude mít i psí slečna Jenny, jež si zahraje Gumpovu sestru Kytičku.

Rožek: Scénář si píšou psi sami

„Scénář filmu si psi píšou v podstatě sami tím, jak v konkrétních situacích zareagují. Já jim vždycky jen napíšu náznak situace a pak už je nechám jednat,“ sdělil redakci eXtra.cz autor scénáře a knih o Gumpovi Filip Rožek (47), jak takové natáčení se zvířaty vypadá.

Kromě Polívky se do děje opět vrací i ajťák Oříšek v podání Richarda Krajča (45). „Je to hodně o zvířatech, my jim děláme kompars a snažíme se jim to nekazit, aby v záběrech vypadali hezky a aby dělali to, co mají. Musím říct, že jsem stejně jako u prvního dílu zvědavý, jak to pan režisér s panem střihačem dají dohromady,“ popsal svoje pocity z prvních natáčecích dnů herec a zpěvák.

Kozub v roli něžného křiváčka

Naopak zcela novou postavu ve filmu ztvární oblíbený komik Štěpán Kozub (27). A koho by tak asi charismatický zrzek mohl ztvárnit? Hraju překvapivě postavu, která se jmenuje Křivák. Což dost vystihují i vlasy, takzvaný okap, které ale nejsou úplně moje. Jak se říká, zezadu mám byznys, zepředu párty,“ popsal se smíchem herec. Jak mu to v roli něžného křiváčka, jak se sám popsal, sluší, se můžete již nyní podívat v prvním videu z natáčení.

Režie se opět ujmul F. A. Brabec (68). „Herci jsou úžasní, báječní a skvělí profesionálové. Podávají výkony lepší, než jsem si sám uměl představit. Mám rád, když čtu nějaký scénář nebo knížku a ožije mi to v hlavě, pak přijdu na plac, a ono to dostane korunu. Jsou ještě lepší, než jsem si představoval,“ pochvaloval si režisér, který za sebou má již řadu úspěšných projektů jako Kajínek, Bathory, Bestiář nebo pohádku V peřině.

Premiéra filmu Gump - jsme dvojka

Stejně jako v prvním Gumpovi se ve filmu objeví také množství dalších zachráněných zvířátek. Za zmínku stojí göttingenské prasátko Princ, se kterým si zahraje rocker Josef Vojtek (57). Jaký osud jeho a další hrdiny čeká, budeme moct zjistit v kinech od 28. března 2024.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy