Standa Hložek o vztahu s Petrem Kotvaldem a Hankou Zagorovou. Zagorová mu byla bližší než Kotvald

Všichni si vzpomínáme na známé trio Stanislav Hložek, Petr Kotvald a Hana Zagorová. Jejich nesmrtelný hit ze seriálu Sanitka zní v rádiích dodnes. Trio už se ale spolu na pódiu nikdy neobjeví.

Seskupení těchto tří zpěváků se jednou pro vždy rozpadlo, a to nejen kvůli úmrtí Hany Zagorové. Stanislav Hložek nejen že nikdy nepochopil, proč Petr Kotvald odešel, ale nesl velmi těžce i právě smrt Hanky.

Hit „Můj čas“ ze seriálu Sanitka má své zvláštní kouzlo. V roce 2021 se trio po 37 letech znovu sešlo, a píseň nazpívalo nově. Tehdy Hanka Zagorová prozradila, že tuto píseň neměla moc ráda.

Neměla jsem ji moc ráda a pamatuji si, že jsem tím štvala i kluky. Byla jsem trošičku zaujatá proti té základní frázi – Příteli, chvátej S.O.S. Přišla mi taková budovatelská, ale dnes mi to tak vůbec nepřijde. Tak posílám strašně moc pozdravů do nebe panu Zdeňku Borovcovi, protože napsal překrásný text,“ svěřila se tehdy Hanka pro iDnes.

Petr Kotvald zmínil, že píseň se paradoxně stala oblíbenou až po mnoha letech. Po odchodu z tria mu někteří házeli klacky pod nohy. Jeho krok byl chápán jako negativní. Sám říká, že byl zkrátka o generaci mladší a chtěl proslavit své jméno a hrát hudbu, která se líbí jemu, píše CNN Prima.

Standa Hložek přiznal, že Hana Zagorová mu byla velmi blízká a také mu byla jako svědek na svatbě. Byli narozeni jen pár dnů od sebe, a možná i proto si velmi rozuměli. Web Pro ženy píše, že smrt Zagorové jím natolik otřásla, že neměl ani chuť žít a půl roku po jejím skonu nezpíval.

S Petrem Kotvaldem se nikdy nijak nesblížil, a to ani přesto, že byli oblíbeným duem s hitem Holky z naší školky.

Zdroj: CNN prima, Proženy.cz, iDnes.cz, Instagram