Kam za kulturou příští týden? Přinášíme tipy!

Chcete někam vyrazit během příštího týdne a něco nového se dozvědět nejen o Evropě? Přinášíme tipy na dva online webináře o migraci v Evropě a plánu na obnovu evropských ekonomik. Dále doporučujeme konferenci v Praze s odborníky z Evropské komise v oblasti mezinárodního obchodu nebo pražský festival ambasád s nabídkou národních pokrmů a kulturních vystoupení.  Ve Zlíně pak Eurocentrum pořádá seminář o příležitostech pro české exportéry na trzích v Německu a Beneluxu. Čtěte dále a dozvíte se bližší informace.

V pondělí online: Webinář „Migrační vlny v Evropě“

Institut pro evropskou politiku EUROPEUM Vás srdečně zve na prezentaci výzkumu legislativy a veřejné debaty zabývající se migračními vlnami v Evropě. Webinář odpoví na následující otázky:

  • Jak evropská legislativa zareagovala na příliv migrantů z let 2015-2016?
  • A jak se migrace odrazila ve veřejné diskuzi?

Dále se můžete dozvědět více o posilnění postavení agentury Frontex a související politiky ochrany schengenské hranice a relokačního systému, migrační politice v české legislativě nebo tématu migrace v české veřejné debatě.

Více informací naleznete zde. V případě zájmu se registrujte na tomto odkazu.

Ve středu online: Webinář „NextGenerationEU“

Institut pro evropskou politiku EUROPEUM také pořádá prezentaci výzkumu legislativy a veřejné debaty zabývající se plánem NextGenerationEU, což je průlomový plán na obnovu evropských ekonomik po pandemii Covid-19. Co to vlastně je a jak funguje v Česku?

Webinář se zaměří na:

  • Průlomovou evropskou legislativu NextGenerationEU.
  • Českou reakci na balíček a investice do digitálních a zelených projektů.
  • Národní plán obnovy.
  • Reakce hlavních politických aktérů na tuto legislativu.

Bližší informace o webináři naleznete zde. Na tuto akci se v případě zájmu registrujte.

Ve středu v Praze: Market Access Day

Ministerstvo průmyslu a obchodu ve spolupráci s Evropskou komisí pořádá v Praze konferenci Market Access Day. Využijte jedinečné příležitosti k setkání s odborníky z Evropské komise v oblasti mezinárodního obchodu a přístupu na trh. Máte příležitost dozvědět se o nástrojích, které usnadňují obchod.

Konference probíhá od 9:00 do 13:30 na adrese Na Františku 32, Praha1.

Přesný program naleznete zde na stránkách ministerstva. Podmínkou je registrace pomocí webového formuláře.

Ve středu ve Zlíně: Německo a Benelux – příležitosti pro české exportéry

Eurocentrum Zlín pořádá v čase 10:00 až 12:30 v Technologickém inovačním centru Zlín seminář o praktických tipech a příležitostech pro české exportéry na trzích v Německu a Beneluxu.

Hosty semináře jsou ředitelka zahraniční kanceláře CzechTrade v Německu Kristýna Kubíčková a ředitel zahraniční kanceláře v Nizozemsku a ředitel Regionálního centra střední Evropa Adam Jareš.

Pokud Vás zajímá aktuální situace na tamních trzích, perspektivní obory, aktuální příležitosti nebo tipy pro zvýšení šance na úspěšné zakotvení na trhu, neváhejte si přečíst další informace zde nebo se rovnou registrovat na seminář přes tuto přihlášku.

V sobotu v Praze: Festival ambasád „Food & Culture“

V sobotu proběhne v Praze 6 na Vítězném náměstí od 8:00 do 20:00 šestý ročník největšího mezinárodního street food festivalu, kde prezentace jednotlivých zemí zajišťují především jejich ambasády, honorární konzuláty, či hospodářské komory. Velvyslanci se akce také osobně účastní.

Návštěvníci budou moci ochutnat nepřeberné množství pokrmů většinou velmi typických pro dané země. Kromě toho je naplánován i bohatý program, kterého se zúčastní umělci vybraných zastoupených zemí.

Více informací zde.

Pro ochutnávku se podívejte na reportáž z minulého roku.

Sdílet tento příspěvek