Erzetu jel jen na oči a měl defekt, přesto Cais skončil v Italské rallye desátý

Třiadvacetiletý jezdec na Sardinii bodoval podruhé v kariéře v podniku mistrovství světa.

Erik Cais si v italské rallye konečně vylepšil sebevědomí po nepříliš povedených posledních dvou podnicích v Polsku a Portugalsku. “Jsem opravdu spokojený, dojeli jsme na skvělých bodech, což se počítá,” radoval se jezdec Škody Fabia RS Rally2.

Ovšem ani druhém největším ostrově Středozemního moře. to Cais neměl zadarmo. “Neděle byla opravdu těžká, protože byly mohutné deště. Na power stage jsme startovali jako první, což nebylo jednoduché, ale jsem fakt rád, že jsme dojeli do cíle,” oddechl.

“Nevyhnuly se nám potíže, měli jsme problém s interkomem, takže jsem jel jednu rychlostní zkoušku jenom na oči. Dostali jsme i defekt, takže to byl očistec. Celý víkend byly šílené podmínky kvůli dešti, takže opravdu náročná rallye,” prohlásil mladík.

Po Sardinii v týmu Orsák Rallysport, za který Cais jezdí, převládá spokojenost. “Byl to super víkend, ze kterého bereme body, což je skvělé. Je potřeba si vzít všechny poznatky a využít je do další práce. Už se těším na další závody,” dodal Cais.

Foto: Jan Froněk

Fotogalerie

Autor

Radek Vičík

Sportovní redaktor online deníku Aktuálně.cz a externí spolupracovník redakcí motormix.cz a ceskeokruhy.cz je jedním z nejlepších českých motoristických novinářů. Motorsportu propadl už v dětství a věnuje se mu velkou část své novinářské kariéry.