Sleduj nás

Už aby přišla doba, kdy se budou sudí zodpovídat za svoje bodování! stěžuje si šampion Adesanya

Už aby přišla doba, kdy se budou sudí zodpovídat za svoje bodování! stěžuje si šampion Adesanya Foto: UFC

Organizace UFC má za sebou další turnaj, který přinesl zajímavé, ale také kontroverzní výsledky. Nejvíce se bude určitě řešit hlavní duel, který byl pro bodové rozhodčí extrémně náročný a jehož výsledek vyvolal obrovskou vlnu kritiky. Ta přichází pochopitelně hlavně z tábora poraženého Kai Kara-France.

Duel v muší váze měl být původně druhou největší událostí turnaje, ale zrušení zápasu mezi Jackem Hermanssonem a Brendanem Allenem jej posunulo na samotný vrchol karty. Oběma bojovníkům tato změna pochopitelně nevadila a pětikolovou řežbu vzali jako ideální možnost říci si o titulovou šanci. Po sobotní noci má tak k boji o pás rozhodně blíž „Iránský Princ“, který si odnesl dělené bodové vítězství.

Začátek duelu přinesl poměrně opatrnou snahu obou borců naměřit si svého soupeře. Kai se soustředil na okopávání Amirovy nohy, protože jej chtěl zpomalit v nástupech do takedownů. Alabazi se nicméně pomalu dostával do slušného tempa a závěr kola přinesl hezkou přestřelku, která se téměř přenesla do pauzy mezi koly.

Druhé kolo začal aktivněji Novozélanďan, který získal optickou převahu. Amir se ovšem opět rozjel do své provozní teploty a během druhé pětiminutovky nabídl i svoje silné chvilky. Ve třetím kole se mu navíc konečně podařilo dostat svého soupeře pod sebe a začal jej na zemi masírovat údery. Vše vyvrcholilo jeho pokusem o škrcení, během kterého ale ztratil pozici a Kai si začal aktivitou brát kolo zpět.

Šampionská část zápasu přinesla na úvod další tvrdé lowkicky od Kara-France. Alabazi ale stále tlačil a snažil se doručit další strh a přenést boj na zem. Tento záměr však narážel na dobrou obranu, kterou Kai předváděl v celém zápase. Poslední pětiminutovka měla rozhodnout o vítězi, ale výsledek byl ve finále přesně opačný.

Kara-France se dostal do tlaku a zdálo se, že Iránec ve svém pohybu zpomaluje. Tlak a údery šly v tomto kole jednoznačně na stranu Kaie, ale ve výsledku mu to nebylo nic platné. Dělené bodové rozhodnutí, kdy dva sudí viděli vyhrát Amira Albaziho, vyvolalo naštvané reakce z rohu, ve kterém figuroval i šampion střední váhy Israel Adesanya.

„Už aby přišla doba, kdy se budou bodoví sudí po zápase zodpovídat ze svých rozhodnutí. Tento výsledek prostě opět nechápu,“ rozčílil se Israel, který je častým kritikem rozhodčích.

Zdroj: UFC


Další články