Motorola razr 40 a 40 ultra: Skládací véčko s velkým vnějším displejem vypadá skvěle

Největší vnější displej ze všech véček dostupných na trhu či skvělý výkon? Motorola razr 40 ultra mile překvapila. Spolešně s Motorola razr 40 chtějí vzít Samsungu vítr z plachet.

V čele rodiny razr stojí nový model motorola razr 40 ultra, který má moderní, kapesní design a po sklopení je nejtenčím sklopným chytrým telefonem ve svém segmentu. Obsahuje výkonný čip Snapdragon® 8+ Gen a největší vnější displej ze všech skládaček.

Obrázek: Motorola razr 40 a 40 ultra: Skládací véčko s velkým vnějším displejem vypadá skvěle

Nový razr je stylovka. Foto: Se souhlasem Motorola

Motorola razr si došlápne na Samsung Galaxy Flip

Nové zařízení razr si mohou uživatelé postavit na podložku s různými úhly sklonu displeje díky technologii Flex View, která nabízí nové způsoby interakce, snímání a tvorby. Uživatelé si mohou nastavit sklon displeje zařízení, který jim umožní snadné čtení pokynů v receptech při vaření, sledování on-line hodiny cvičení, video chaty s přáteli a podobně. Nebo mohou zařízení použít jako stativ pro pořizování snímků a videí s nahráváním bez použití rukou. Přitom se uplatní výhody vysoce kvalitních fotoaparátů, sledování tváře pomocí umělé inteligence a náhledů na velkém vnějším displeji.

U samostatně postaveného zařízení mohou uživatelé rovněž na svůj záběr zachytit dokonalou pózu pomocí ovládání gesty a automatického zachycení úsměvu.

Společnost Motorola také představila funkci, kterou mohou lidé znát z nejrůznějších večírků. Díky funkci Flex View a vysoce kvalitním fotoaparátům mohou uživatelé předvést různé pózy na čtyřech dokonale načasovaných fotografiích, jejichž pořízení se spustí jednoduchým gestem otevřené dlaně.

Obrázek: Motorola razr 40 a 40 ultra: Skládací véčko s velkým vnějším displejem vypadá skvěle

Selfies pořízené hlavním fotoaparátem vypadají výborně. Foto: Se souhlasem Motorola

Motorola také rozšiřuje funkčnost vnějšího displeje, takže uživatelé mohou se zavřeným zařízením dělat více úkonů. Samozřejmostí je odpovídání na zprávy, sledování navigačních pokynů a získávání aktuálních informací. Mezi nové funkce patří:

  • Panely: Díky nastavitelným panelům mohou uživatelé upřednostnit to, co je pro ně nejdůležitější. Potažením doleva nebo doprava získají snadný přístup ke hrám, zprávám Google, předpovědi počasí, kontaktům, Spotify a upozorněním. Panel aplikací navíc poskytuje přístup k téměř jakékoli aplikaci, jakými jsou Mapy Google nebo Peněženka Google, přímo z vnějšího displeje.
  • Individualizace: Uživatelé si mohou vybírat z kolekce barevných živých tapet a různých stylů hodin Moto. Panely na hlavní ploše je možné rovněž přesouvat a pouštět tak, aby vyhovovaly požadavkům každého uživatele.
  • Hry: Vyberte si z velkého počtu velmi poutavých her od společností Motorola a GameSnacks, které dokonale fungují na externím displeji. Procházejte tajemnými krajinami ve hře Golf Adventures, pomozte kočičímu příteli utéct na svobodu ve hře Tiger Run anebo se zabavte při hře Marble Mayhem.
  • Speciální panel Spotify: Uživatelé služby Spotify mohou ovládat přehrávání z vnějšího displeje zařízení. Klepnutím mohou pokračovat v poslechu tam, kde přestali, aniž by museli zařízení otevřít. Nebo si mohou pustit nějaký jiný zvukový záznam. A pokud nabídka neodpovídá jejich aktuální náladě, mohou ťuknutím přejít na jiný doporučovaný obsah.

Veškeré uvedené funkce mohou uživatelé využívat na 3,6“ externím displeji pOLED s obnovovací frekvencí až 144 Hz, takže scrollování a sledování obsahu je plynulé. Anebo si mohou své zařízení postavit a rozevřít v režimu Flex View.

Všestranná sestava fotoaparátů

Razr 40 ultra je vybaven výkonným hlavním fotoaparátem s rozlišením 12 MPx a funkcí Instant Dual Pixel PDAF, která zaručuje rychlejší a přesnější výkon i ve ztížených světelných podmínkách. Optický stabilizátor obrazu (OIS) navíc eliminuje nežádoucí otřesy.

Díky vnějšímu displeji mají uživatelé stále přístup k hlavnímu fotoaparátu na selfie anebo mohou externí obrazovku použít pro zobrazení náhledu na pořizovaný obsah. Uživatelé mohou po rozevření zařízení používat fotoaparát s rozlišením 32 MPx na selfie a video hovory, anebo si uvolnit ruce sklopením telefonu do ideálního úhlu na dokonalé selfie. Fotoaparáty doplňuje ultra širokoúhlý objektiv se snímačem s rozlišením 13 MPx a makro objektiv, který umožňuje pořizovat širokoúhlé záběry.

Přepracovaný sklopný design

Po sklopení se telefon zmenší na polovinu své běžné velikosti, přičemž horní a spodní okraj je zarovnaný. Společnost Motorola na novém modelu razr představuje přepracovaný „kapkový závěs“, který poprvé v tomto segmentu umožňuje pohyb kolem dvou os, což minimalizuje rozměry systému. V porovnaní s ostatními skládacími zařízeními na trhu je razr 40 ultra ve složeném stavu nejtenčím sklopným chytrým telefonem. Díky tomuto systému závěsů v kombinaci s ultra tenkým sklem je chytrý telefon v rozloženém stavu téměř bez záhybů a nabízí jednolitý, uhlazený vzhled.

Obrázek: Motorola razr 40 a 40 ultra: Skládací véčko s velkým vnějším displejem vypadá skvěle

Nový razr se povedl. Velký vnější displej dává smysl. Foto: Se souhlasem Motorola

Ikonický design modelu razr 40 ultra se vyznačuje kombinací skleněného rámu s matným povrchem nebo veganskou kůží na zadním krytu. Společnost Motorola sestavila pro nový model razr 40 ultra široký výběr barev včetně Barvy Pantone® roku 2023,Viva Magenta, která je exkluzivním odstínem pro zařízení Motorola. Působivá a posilující Viva Magenta vrací model razr zpátky ke kořenům. Mezi další barvy patří odstíny Infinite Black a Glacier Blue.

Motorola razr 40 chce zaujmout cenou

Levnější alternativou je motorola razr 40. Toto zařízení bylo koncipováno pro průkopníky trendů a tvůrce vkusu, kteří rádi vyčnívají z davu, ale také pro digitální minimalisty, kteří se chtějí odpojit a získat zpět kontrolu nad svým zařízením.

Razr 40 má stejný vnitřní displej s plynulým a ostrým obrazem jako razr 40 ultra. Nejvýrazněji se nový razr 40 odlišuje menším vnějším displejem.

Nový razr 40 kombinuje sklo Gorilla Glass a prémiovou veganskou kůži. Snadno se drží, je měkký na dotek a přichází s módními barvami vybranými ve spolupráci se společností Pantone. Mezi ně patří například Sage Green, moderní zelený odstín, Vanilla Cream, pravá bílá klasika, a Summer Lilac, což je mystický fialový odstín.

Přední i zadní fotoaparát telefonu Motorola razr 40 je vybaven snímači s nejvyšším rozlišením v celé kategorii skládacích zařízení. Kvalitních výsledků dosáhnete s využitím hlavního fotoaparátu s rozlišením 64 MPx a funkcí optické stabilizace obrazu (OIS). Pro tvorbu širokoúhlých záběrů až po extrémní přiblížení je k dispozici širokoúhlý objektiv se snímačem disponujícím rozlišením 13 MPx a funkcí Macro Vision. Navíc můžete využívat přední fotoaparát s rozlišením 32 MPx na selfies a videohovory.

Android 13 samozřejmostí

Obě nová zařízení razr mají operační systém Android 13. Nechbí ovládání jednoduchými gesty, individualizované nastavení zábavy a možnost přizpůsobení telefonu stylu každého uživatele. Obě zařízení kromě toho nabízejí rozsáhlý balíček bezpečnostních funkcí, mezi nimiž nechybí ThinkShield, Moto Secure a Moto KeySafe.

Cena nízká nebude, zákazníky si ale novinky bez problémů najdou

Motorola razr 40 ultra se v České republice prodává za cenu od 28 999 Kč. Motorola razr 40 se prodává za doporučenou cenu 21 599 Kč.

Zdroj: TZ Motorola

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Inline Feedbacks
View all comments
Obrázek: Klein Vision AirCar: Létající vůz původem ze Slovenska je futuristickým zážitkem
Klein Vision AirCar: Létající vůz původem ze Slovenska je futuristickým zážitkem
Obrázek: Silnice jsou kvůli nim prý nebezpečnější. Senátoři varují před autonomními vozidly a asistenty pro řidiče
Silnice jsou kvůli nim prý nebezpečnější. Senátoři varují před autonomními vozidly a asistenty pro řidiče
Obrázek: Z VHS do 4K: Nová AI od Adobe dokázala, že umí zvýšit kvalitu jakéhokoliv videa
Z VHS do 4K: Nová AI od Adobe dokázala, že umí zvýšit kvalitu jakéhokoliv videa
Obrázek: Nahlašování špatně zaparkovaných aut jako přivýdělek? Nová mobilní aplikace budí vášně
Nahlašování špatně zaparkovaných aut jako přivýdělek? Nová mobilní aplikace budí vášně
Obrázek: Tvrdí cizí lidé, že jim volalo vaše číslo? Poradíme, jak poznat podvodný spoofing
Tvrdí cizí lidé, že jim volalo vaše číslo? Poradíme, jak poznat podvodný spoofing
Obrázek: Podvodníci mohou volat z vašeho telefonního čísla i čísla banky. Proč operátoři nezasáhnou?
Podvodníci mohou volat z vašeho telefonního čísla i čísla banky. Proč operátoři nezasáhnou?
Obrázek: Máte doma nefunkční GPS lokátor od Invoxia? Nyní bude v ČR opět fungovat
Máte doma nefunkční GPS lokátor od Invoxia? Nyní bude v ČR opět fungovat
Obrázek: Tesla v ČR otevřela své rychlonabíječky pro všechny elektromobily. Jak nabíjet na Superchargeru?
Tesla v ČR otevřela své rychlonabíječky pro všechny elektromobily. Jak nabíjet na Superchargeru?