Střešní nášlap, nášlapy se dostaneme ke komínové lávce (Zdroj: Almeva) Zobrazit fotky zobrazit 5 fotek

Pro pohyb na střeše je důležité, aby existovala možnost obsluhy technického či jiného zařízení, které je na střeše instalováno. Ideální řešení v rámci bezpečného pohybu na střeše představují komínové schůdky a komínové lávky. Komínové lávky využijí nejen kominíci, kteří potřebují pro svoji práci zpevněnou plošinu u komína, ale i pokrývači či řemeslníci pohybující se na střeše. Kromě volnějšího pohybu je potřeba zdůraznit především bezpečnost při práci na renovaci střechy, montážních prací, údržby, čistění a revize komína, instalace antény či fotovoltaických panelů. Praktické nášlapy a lávky tuto činnost usnadní. 

Snadná montáž

V závislosti na konstrukci střechy se volí montáž střešních lávek a nášlapů. To platí i v případě různých druhů střešních krytin jako jsou krytiny plechové, keramické nebo pálená či betonová taška. Ideálním řešením je pořídit a instalovat komínové lávky před instalací střešní krytiny, nicméně výhodou produktu je fakt, že se dá instalovat na střechu i dodatečně. Montáž střešních lávek je snadná a rychlá a provádí se pomocí držáků a upevňovacích prvků. V nabídce je mnoho řešení montáže na libovolnou střechu při zachování vysoké pochůzné bezpečnosti.

Střešní nášlap, nášlapy se dostaneme ke komínové lávce (Zdroj: Almeva)
Střešní nášlap, nášlapy se dostaneme ke komínové lávce (Zdroj: Almeva)

Barevné provedení

Aby bylo sladěno barevné provedení komínové lávky a střešní krytiny, je v nabídce několik variant barevného provedení. V základní nabídce je pozinkovaná varianta. Veškeré produkty jsou nejprve vyrobeny z žárově pozinkovaného ocelového plechu a následně jsou opatřeny práškovou barvou. V rámci odstínů barev se vychází ze vzorníku RAL a mezi základní provedení se řadí odstíny cihlové (RAL 8004), višňové (RAL 3004), hnědé (RAL 8012), antracitové (RAL 7060) a černé (RAL 9005). Další odstíny se realizují na zakázku. Komínové lávky jsou certifikovaným produktem v souladu s národními normami.

Komínová lávka se zábradlím (Zdroj: Almeva)
Komínová lávka se zábradlím (Zdroj: Almeva)

Saunová kamna Vilpra pro chvíle pohody

Firma ALMEVA EAST EUROPE a.s. doplnila svůj sortiment a rozšířila nabídku o další kamna. Nejedná se však o kamna do staveb či rodinných domů, která jsou nabízena pod značkou HEARTH ve 14 designových modelech. Nová kamna jsou určena pro vybavení saun a vířivek. Kamna byla navržena ve spolupráci se skandinávskými odborníky a odborníky z Pobaltí.

Pro vybavení sauny jsou ideální kamna, která se dodávají podle její velikosti. Některé typy kamen obsahují vnitřní nádrž na vodu, u typů kamen pro menší sauny se nádrž dá připojit i dodatečně. Výkon kamen se pohybuje v rozmezí od 8 do 22 kW a vytopí prostor sauny o velikosti od 6 do 24 m3. Ke kamnům jsou určeny další saunové produkty jako nádrže na vodu, návlek na komíny pro doplnění kamene, ochrany kamen, podložky pod kamna či ochrana proti popálení od komína. Většina doplňků je vyrobena z nerezové oceli. Součástí nabídky kamen je i sada komínů, které odvádí spaliny z kamen přirozeným tahem. Komíny jsou vyrobeny z kvalitní nerezové oceli tloušťky 0,8 mm a třívrstvé komínové systémy mají 50 mm izolační vrstvu.

Saunová kamna Vilpra (Zdroj: Almeva)
Saunová kamna Vilpra (Zdroj: Almeva)

Něco i pro vířivku

Pro vířivky jsou určeny externí ohřívače. Externí ohřívač vířivky je vyroben z nerezové oceli. Použití tohoto typu ohřívače uvolní prostor ve vířivce oproti vestavěnému ohřívači a sníží riziko popálení kůže. Cirkulace vody probíhá přirozeně a nevyžaduje připojení vodního elektrického čerpadla. Ohřívač obsahuje sadu s komínem z nerezové oceli. Ohřívač společně s vířivkou jsou ideálním doplňkem pro rodinný dům, chatu či chalupu a poskytují relaxaci celé rodině.

Komínový set (Zdroj: Almeva)
Komínový set (Zdroj: Almeva)
ALMEVA EAST EUROPE a.s. Poslat poptávku