TOP 5 moderních Star Wars her

05.06.2023

Milujete Star Wars? Pak právě prožíváte ty vůbec nejšťastnější roky svého života. Tolik filmů, seriálů, knih a komiksů z předaleké galaxie jsme nikdy dřív neměli. Ať už jste ortodoxním fanouškem původní trilogie nebo hltáte cokoliv, co má Star Wars ve svém jméně, právě teď máte veškerý obsah původního skvostu George Lucase (79) na dosah ruky.

Pokud by vám ale nejnovější trilogie, řada spinoffů, seriálů či komiksů nestačila, je tu ještě jedno médium, které vás nechá prožít příběhy z „předaleké galaxie“ doslova na vlastní kůži. Tímto médiem jsou videohry, které vás transportují do světa Star Wars, a právě ty nejlepší z nich jsme si pro vás dnes přichystali. A nejen to, dnešní článek se bude točit kolem moderních her, které vás oslní nejen svou kvalitou, ale i věrným grafickým zpracováním.

Jedi Survivor

A že začínáme u skutečně moderních her je zjevné už u první hry dnešního článku. Star Wars: Jedi Survivor se na pulty herních obchodů dostal teprve 28. dubna letošního roku a je tak tou nejnovější hrou ze světa Star Wars, kterou si můžete zahrát.

Novota ale není jediným kritériem, které jsme si pro dnešní článek stanovili. Důležité jsou i kvality, kterých má Jedi Survivor požehnaně. Jde o excelentní bojovou hru, kde s pomocí Síly a svého světelného meče čelíte nepřátelům, kteří vám nic nedají zadarmo. Když k tomu přidáte ještě vynikající příběh a fantastický herecký výkon Camerona Monaghana (29) v hlavní roli přeživšího Jedie, dostanete skvělou hru, která by vám rozhodně neměla uniknout.

Pokud si ale chcete ještě chvíli počkat, než se vývojářům podaří vychytat všechny chyby, které u nových her bývají, a zároveň ušetřit nějakou tu korunu, máme pro vás skvělou alternativu. Tou je předchozí díl s podtitulem Fallen Order, na který Survivor přímo navazuje.

Vader: Immortal

Následující hra nejspíš nebude pro každého, protože si je nezahrajete na běžném stolním počítači ani na konzoli. Potřebujete k tomu zařízení, ze kterého se mnohým dělá nevolno a vlastní ho jen zlomek hráčů. Tímto zařízením jsou brýle pro virtuální realitu, které vás naprosto vtáhnou do světů videoher.

Jednou takovou je třídílná epizodická hra s názvem Vader: Immortal, ve které si zahrajete na vesmírného pašeráka. Nebojte se, nepotrvá to dlouho, než zjistíte, že je vaše postava schopná ovládat Sílu a na vlastní světelný meč se také moc dlouho nenačekáte.

Vader: Immortal vás nechá vyzkoušet souboj se světelnými meči z vašeho pohledu a díky unikátnímu ovládání virtuální reality se každý váš pohyb přenese do hry. Každý váš výpad bude autentický a za každé zranění, které utržíte, si budete moct jen a jen vy sami. Na celé sérii je však nejlepší monumentální vyobrazení samotného Vadera, ze kterého vám vstanou chlupy po celém těle.

Squadrons

I v další hře je pro prožití té správné atmosféry skvělé využít VR brýlí. Pokud je ale nemáte, nestrachujte se, i tak si Star Wars: Squadrons užijete naplno. V této hře začínáte jako stíhací pilot Impéria poté, co Darth Vader se svou Hvězdou smrti zničí planetu Alderaan.

Protože ale nechcete lovit bezbranné, rozhodnete se společně se svou letkou odejít od Impéria a přidat se na stranu hrdinných rebelů, kteří pracují na přísně tajném projektu s krycím názvem Project Starhawk. Pokud jste si někdy říkali, jaké by to bylo, být pilotem vesmírné stíhačky, Star Wars: Squadrons má pro vás odpověď – zatraceně super. Tedy až do chvíle, kdy kolem vás ve virtuální realitě vybouchne celý kokpit.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Nyní tu máme něco pro mladé a začínající hráče, čím se ale baví i zkušení herní mazáci. Ačkoliv to v roce 2005 vypadalo jako šílený nápad, zrodila se tehdy první videohra, která spojovala světy Star Wars a oblíbené dánské skládačky. Lego Star Wars: The Video Game nastavilo mustr, kterého se od té doby vývojáři pevně drží.

Lego hry spojuje jednoduchá ale zábavná hratelnost a přívětivý smysl pro humor. Zatímco na začátku série všechny postavy jen nesmyslně žvatlaly a příběh hráči museli odhadnout podle toho, co právě viděli na obrazovce, v nejnovější hře s názvem The Skywalker Saga už je čeká plnohodnotný dabing a převyprávění příběhů všech dosud vydaných trilogií.

Ano, čtete dobře, loňská Lego hra obsahuje všechny tři trilogie, kterými si můžete procházet, jak se vám zlíbí. Přidává navíc nové možnosti hratelnosti, a tak je Skywalker Saga nejen pro ty nejmenší, ale pro každého, kdo si chce užít odlehčené vyprávění svých oblíbených Star Wars příběhů.

Battlefront II

Na konec dnešního článku jsme si nechali hru, která v sobě mísí všechno, na co si ve spojitosti se Star Wars vzpomenete. Souboje se světelnými meči, obrovské bitvy plné po zuby ozbrojených vojsk i vzdušné přestřelky. Navíc ji ještě pořád hraje spousta hráčů, což je pro hru z roku 2017 úctyhodné. Počet hráčů je pro Battlefront II extrémně důležitý, protože je to hra, která je určena především soubojům většího množství hráčů.

Zahrát si ale můžete i poměrně krátkou příběhovou kampaň, ale jádro celé hry vězí v takzvaném „multiplayeru“. Ať už se snažíte porazit nebo spolupracovat se svými kamarády, čekají vás hodiny a hodiny zábavy v bitvách epických proporcí. A to ještě ani nemluvíme o uživatelském obsahu, kterým jde Battlefront II vylepšit. Stačí být trochu šikovný v IT a můžete si už tak bombastický herní zážitek upravit podle vlastního.

Hráli jste někdy některou z těchto her? Máte vlastního favorita, kterého jsme do dnešního článku nezahrnuli? Podělte se s námi v komentářích pod článkem.

(tod)

Fandím
0 fanoušků
Nesnáším
0 antifanoušků
Celebrity:
George Lucas, Cameron Monaghan

Filmy:
Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje

Kategorie:
Filmy, Filmové novinky,

Tagy:
Star Wars, rytíři jedi, videohry, světelné meče, star wars hry, star wars příběhy, galaktické impérium
TOPlist