Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Chceme být noví komunisté? hlasují Piráti

Šťastné pondělí o ztracených Pirátech.Video: Šťastné pondělí, Seznam Zprávy, ČTK, Youtube.com, Profimedia.cz

 

Reklama

Piráti se po mnoha měsících opět dostali do médií – jenže bohužel pro ně to není díky jejich úspěchům, ale protože se rozhodli pohádat se mezi sebou o tom, co jsou vlastně zač.

Článek

Co se stalo? Členka širšího vedení strany Jana Michailidu se zúčastnila antikapitalistické akce a pochlubila se tím na svých sociálních stítích, což vyprovokovalo předsedu Ivana Bartoše k ostré reakci (více zde). A ještě navíc teď Piráti hlasují o jejím vyloučení z funkce.

Mohlo by vás to překvapit; vždyť přeci v každé (demokratické) straně se najde nějaká forma opozice, kterou předseda vesměs toleruje. Jenže pro Piráty, a především pro jejich předsedu, je tohle v něčem jiné.

Ivan Bartoš v Jance Michailidu možná jen vidí sebe sama před 10 lety. A není mu z toho úplně nejlíp.

A tak teď nastává bod, kdy se Piráti musí rozhodnout – chtějí se vrátit ke svým původním ryze pirátským hodnotám, se kterými do politiky Bartoš a spol. vstupovali, nebo zůstanou u své centristické liberální politiky, se kterou se v roce 2017 konečně dostali do Sněmovny?

Ať už jejich rozhodování dopadne jakkoliv, už teď má strana jedno prvenství. Nejen o něm, ale i o dalších vyhlídkách Pirátů a liberální levice vám řekne Jindřich Šídlo v aktuálním Šťastném pondělí.

Šťastný maraton

7 sezon. 7 dílů. 1 kino. Aktuální sezona politicko-satirické show Jindřicha Šídla a spol. Šťastné pondělí se blíží do svého zdárného finále. Přijďte to s námi oslavit v pondělí 26. června od 20:30 do pražského kina Bio Oko na Letnou!

Co vás čeká? Promítání těch nejpovedenějších, nejzajímavějších a divácky nejúspěšnějších epizod sedmé řady, které doprovodíme úvody od všech členů týmu. Vstupenky v předprodeji na stránkách Bio Oko.

Foto: Šťastné pondělí, Seznam Zprávy

Těšíme se na vás!

Reklama

Doporučované