Architektura a design

Doma u Pretty Woman: Prohlédněte si luxusní bydlení Julie Roberts v San Franciscu

Od   | 

Majitelka nezapomenutelného úsměvu, krásná žena a úžasná herečka. Taková je Julie Roberts. Časopis People ji pětkrát označil za nejkrásnější ženu světa. Není to ale jen o vzhledu. Vyniká i svou inteligencí. Už jen proto, že během svého života chytře investovala do různých nemovitostí ve Spojených státech. Sama nakonec zakotvila v San Franciscu v úchvatném viktoriánském domě. Pojďte ho s námi poznat blíž.

Terasa obklopená zelení nabízí ráj uprostřed města. Zdroj: Profimedia.cz

Kouzelný dům koupila za 8,3 milionu dolarů. Chlubit se může obytnou plochou 580 m2 a je zde 5 ložnic a 4 koupelny. Nachází se ve čtvrti Presidio Heights a má i kancelář, bar a dřevem obložený vinný sklep, velkou garáž a zahradu s terasou. Dům vybrali i kvůli lokalitě. Jde o luxusní čtvrť se skvělým školským systémem, živým centrem města a přístupem k přírodě. Zvenku ho zdobí arkýřová okna. Zdoben je cihlovými dlaždicemi ve viktoriánském stylu. Obklopuje ho zeleň, na kterou navazují zděné schody vedoucí až ke vchodu. Úchvatné pětipatrové sídlo bylo původně postaveno Sylvainem Schnaittacherem na počátku 20. století. O několik let později ho John Wheatman předělal na panství.

 

Kam pro luxusní italské pohovky?

 

Elegantní interiéry zdobené lištami, kazetovými stropy, obloženými stěnami a arkýři vrací člověka na anglický venkov. Jídelní kout je ideálním místem setkávání, dva salonky a gurmánská kuchyně na míru má mramorovou desku a je vybavena špičkovými spotřebiči. Apartmá, ve kterém je umístěna hlavní ložnice, má balkon, samostatnou šatnu a velkou krásnou koupelnu. V celém domě je několik balkonů poskytující výhled na San Francisco Bay a Golden Gate Bridge. Venku se nachází patrová terasa a jídelní kout.

Krb vnáší do místnosti romantickou atmosféru. Zdroj: Profimedia.cz

Vyvýšená terasa slouží k trávení volného času, odpočinku, posezení s přáteli a k čemukoliv, pro co se majitelé rozhodnout. Není příliš velká, ale poskytuje veškerý komfort a krásný výhled. Obklopují ji stromy a keře, takže je urytá před zraky ostatních, ale zároveň umožňuje i vidět. Dá se na ní bez problémů dojít z obývacího pokoje, ale i s dalších místností. V létě, když se dveře nechají otevřené, vznikne příjemná prodloužená místnost s prostorem venku. 

 

Kde navrhnou i zrealizují osvětlení do jednoho pokoje, bytu nebo celého domu?

 

Že kuchyně musí být navržena podle tradičních norem? Ani náhodou. Prostor pro kuchaře v domě Julie Roberts je dokonalou směsí bílé a olivově zelené. Kombinace těchto dvou barev dodává kuchyni útulný vzhled. Tím, že jsou skříňky, pult a sedací kout ve vyváženém barevném schématu, spojuje dřevěná podlaha a náznaky červené s otevřeným prostorem dohromady. Součástí linky je šestiplotýnkový plynový sporák, dvě myčky nádobí, dvě umyvadla, spíž, snídaňový bar a snídaňová místnost. Kromě toho je tu k dispozici bar, lednice na víno a pracovní stůl. Denní světlo do kuchyně proudí velkými okny, ze kterých je působivý výhled do okolí. Jídelní část vyzařuje teplo, pohodovou atmosféru a pospolitost. S ohledem na tuto vizi byl jídelní kout vytvořen v útulném prostoru. Základní barva zůstala bílá, ale ostatní kusy nábytku dodávají živější vzhled. Modrozelené barvy, dřevěné židle a barevné květináče se báječně doplňují.

Kuchyně je ve stylu Provence. Zelená navozuje blízkost přírody. Zdroj: Profimedia

Obývací pokoj je strukturován v podobném tématu jako zbytek domu, ale lze si povšimnout menšího mixu nábytku. Aby místnost nepůsobila příliš monotónně, byly použity doplňky, které ladí s celkovým vzhledem. Ať už jsou to slušivé přehozy, kovové detaily nebo zdobné květináče. Dělají z obývacího pokoje bohémské místo. Nábytek pochází od renomovaných firem a nechybí šedá pohovka, pohodlná křesla, nástěnné obrazy a krb, který dodává potřebné teplo. Vedle obývacího pokoje se nachází ještě čítárna, která je nejklidnějším a nejintimnějším prostorem v domě. Díky bílé pohovce, taburetu a chlupatému koberci si zde může kdokoliv užívat naprostý klid a soustředění se na čtenou knihu. Na fotografiích sice vidět není, ale nemůžeme si to nechat pro sebe. Je to vedlejší obývací pokoj. Kolik lidí to má? Julia u sebe doma ano. Z tohoto sekundárního obýváku je nádherný výhled na Zlaté město. Vzhled pokoje je zcela rustikální s koženým nábytkem a dřevěnými podlahami. Z vybavení stojí za zmínku černý stolek, malé křeslo u velkého okna a krb.

Ložnici dominuje velké a pohodlné dvoulůžko. Zdroj: Profimedia.cz

Ložnice v tomto domě je skutečná pastva pro oči a oáza klidu. Slučuje v sobě farmářský vzhled a minimalistický styl. Opět zde převládá bílé provedení. Okna, postel a skříňky jsou všechny v bílé barvě. Dřevěná podlaha dokonale splývá s estetickou místnosti. Hlavní ložnice má jedno střešní okno přímo nad postelí a pak velké okno, pod kterým se nachází lavice s měkkou matrací a polštářky, kde si majitelé mohou vychutnat západy slunce, odpočívat nebo číst. Další ložnice už obsahují mnohem více barev a jejich kombinací. Ložnice v domě mají odlišné vlastnosti a rafinovaně ukazují lidské emoce.

 

Látky ve stylu glamour vnesou do domova punc elegance a originality

 

Tato koupelna je masivní a celá v bílé barvě. Má dvě zrcadla na každé straně s toaletními skříňkami a dřevěnými deskami. Koupelna se dělí na dva segmenty se vzorovanou dlažbou, a to na WC a sprchový kout. V tomto velkém sídle je jemné a uklidňující téma bez přehnaných ozdob spojené s uklidňujícím působením po náročném dnu. Velká vana je zapuštěna do podstavce a umístěna hned pod oknem. Je to jen jedna z několika koupelen, ale řadí se k nejvíce využívaným samotnou herečkou. 

Dokonalá koupelna pro dokonalou relaxaci. Zdroj: Profimedia.cz

Herečka Julia Roberts a její manžel Danny Moder žili, před přestěhováním do San Francisca v supervelkém statku na jednom z nejžádanějších vrcholů útesu s výhledem na Tichý oceán a soukromým přístupem na pláž. Nemovitost, jejíž součástí byla i jurta, skate park nebo včelí úly a levandulová zahrada. Dům byl postaven v roce 1953 a má tři ložnice, dvě koupelny, obývací pokoj, kuchyni, jídelnu, pracovnu i garáž pro dvě auta.

Slavná herečka není známá jen tím, že často investuje do nemovitostí, ale i ochotou pomáhat. Spolupracuje s UNICEF, Earth Biofuels a dalšími. Podílí se na posílení postavení žen, řeší otázky ohledně změny klimatu, šíří povědomí o AIDA a rasové nespravedlnosti. 

Zdroj info: Squareyards.com, Youtube.com, Profimedia.cz, Closerweekly.com, Instagram Julie Roberts

Fotogalerie:

 

Kde použít stěrku v kuchyni a kam pro ni?

 

 

 


You must be logged in to post a comment Login