Sleduj nás

KSW 83 video, výsledky: Pudzianowski opět padl, Khalidov vystřihl fantastický kop na hlavu

KSW 83 video, výsledky: Pudzianowski opět padl, Khalidov vystřihl fantastický kop na hlavuFOTO: KSW

Galavečer KSW 83 Colosseum 2 je minulostí. Pokud se spekulovalo, zda se podaří atraktivitou překonat památný turnaj z roku 2017, musíme uznat, že polská organizace doručila fantastickou show. Pro české fanoušky bylo vyvrcholením skvělé představení Leo Brichty, ale i další zápasy nabídly výborné sportovní výkony.

Hlavní duel celého večera přinesl odvetu mezi Mamedem Khalidovem a Scottem Askhamem. Brit se vracel po téměř dvouleté pauze, a navíc proti svému nepříliš oblíbenému soupeři. Khalidov ukázal, že i ve dvaačtyřiceti letech disponuje skvělou agilitou a zápas ukončil ve třetím kole naskočeným kung-fu kopem do hlavy svého soupeře.

Bývalý nejsilnější muž světa Mariusz Pudzianowski se již dávno transformoval v komplexního MMA zápasníka, a tak byl v souboji s Arturem Spilkou velký favorit. První kolo také nasvědčovalo papírovým předpokladům a Pudzian si po rychlém takedownu šel pro vítězství. Finiš během první pětiminutovky ale nedoručil, a tak dostal Spilka možnost vrátit se do zápasu. To se mu dokonale podařilo ve druhém kole. Mariusz se pustil do netaktické rvačky a bývalý vynikající boxer Spilka jej vytrestal tvrdým úderem na bradu, po kterém šel Pudzian k zemi.

KSW 83 mělo naplánované hned tři titulové bitvy, ale fanoušci se na národním stadionu dočkali pouze jediné. Souboj o bantamový pás zrušilo nenavážení Brazilce Martinse a o řežbu v lehké váze jsme přišli díky zranění šampiona Ziółkowskiho. Ten si zdravotní újmu přivodil při rozcvičování před zápasem a následně se vzdal opasku, aby jej neblokoval v době své rekonvalescence. Jediná titulová bitva nás tedy čekala ve střední váze, kde se hledal nástupce Roberta Soldiče.


KSW vsadilo na dvojici Pawel Pawlak a Tomasz Romanowski. Nutno uznat, že oba dali do boje o opasek všechno a doručili atraktivní řežbu, kterou pro sebe ve čtvrtém kole urval bývalý UFC bojovník Pawlak. Romanowski musel po šílené nakládačce na vyšetření do nemocnice, ale okamžitě po ošetření vzkázal, že si pro titul stejně časem dojde!

Obrovskou nezdolnost prokázal i veterán KSW Michal Materla. Ten nastupoval proti mnohem mladšímu Radoslawu Paczuskimu jako velký outsider a průběh boje tomuto rozložení sil dával za pravdu. Materla si ale zachoval chladnou hlavu, a i když byl pod palbou, vytáhl svůj osvědčený pravý capák a soupeře nekompromisně sestřelil, poté dobil na zemi.

Zdroj: KSW



Další články