Zavřít reklamu

Roger Federer je díky svým fenomenálním výkonům na tenisovém kurtu světově oblíbenou celebritou. V roce 2020 byl nejlépe placeným sportovcem světa a je snadno rozpoznatelný díky své okouzlující osobnosti a hlasu s lehkým přízvukem.

Google si nyní jeho hlas vypůjčil pro navigaci v aplikaci Waze. Švýcarská tenisová legenda, která ukončila svou kariéru v loňském roce, navigační pokyny namluvila rovnou ve třech jazycích.

Aplikaci Waze není spolupráce s celebritami cizí. V minulosti jste v ní mohli slyšet mimo jiné hlasy herců Morgana Freemana, Kevina Harta nebo komika Hasana Minhaje. Nyní v ní můžete slyšet hlas jednoho z nejlepších tenistů historie Rogera Federera. Ten bude navigační pokyny doprovázet vtipnými poznámkami jako „Je čas vyrazit na cestu – už cítím, jak nabíhá adrenalin“ nebo „Čas jet! Důvěřujte svým schopnostem. Jsem připraven vás po cestě trénovat“. Pokud na cestě uděláte chybu, Federer vás podpoří slovy jako „Otočte se o 180 stupňů. Nevadí, i šampioni dělají chyby“. Jeho pokyny a vtipkování si navíc můžete vychutnat hned v několika jazycích, konkrétně v angličtině, francouzštině a němčině.

Stejně jako většinu ostatních navigačních hlasů celebrit je možné i ten Federerův zapnout v Můj Waze →Nastavení →Hlas a zvuk→ Hlas Waze. Kromě toho si lze jako ikonu pro navigaci vybrat dvě z jeho oblíbených aut – SUV Mercedes-Benz Třídy G nebo kabriolet Maybach Třídy S.

Dnes nejčtenější

.