Případ se odehrál v polovině května po půl deváté ráno, kdy do provozovny čerpací stanice v Českém Těšíně vstoupil maskovaný muž. V ruce svíral nůž a pod pohrůžkou užití násilí přinutil obsluhu k otevření pokladny.

Žena v obavě o svůj život jeho požadavek splnila. Z otevřené zásuvky pokladny následně vytáhl bankovky a strčil je do kapsy. Z regálu ještě odcizil několik krabiček cigaret a pak z místa utekl.

Allskapones.
Karvinští Allskapones slaví dvacet let na scéně. Party na Lodičkách v sobotu

„Ihned po ohlášení rozjeli policisté rozsáhlé pátrání po možném pachateli, do kterého se zapojili policisté i kriminalisté nejen z Českého Těšína, ale také Orlové, Havířova a Karviné. Precizní a důkladná operativní činnost, všímavost, místní a osobní znalost všech zúčastněných vedla k zadržení podezřelého muže. Na základě vyhodnocených poznatků jej policisté 1. oddělení obecné kriminality obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže,“ popsala rychlý zátah na lupiče Daniela Vlčková z Policie ČR.

Muž s kriminalisty spolupracoval, spáchání skutku nepopíral a uvedl, že peníze již všechny utratil, především za cigarety a pití. Vzhledem k jeho trestní minulosti už sedí ve vazbě a čeká na verdikt.