Výhled počasí do začátku prázdnin: Déšť a udeří bouřky, vysoké letní teploty si dají pauzu

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 5. 6. 2023

Do hlavní role se v »medardovském týdnu« postupně dostane deštník i pláštěnka, počítat musíme i s bouřkami. A na žádné pařáky to nevypadá do začátku prázdnin, uvedla to pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová ve výhledu počasí do konce června.

Pondělní (dnes) počasí rozdělí Česko – v jižní polovině bude oblačno až zataženo, postupně od jihu s deštěm. Ojediněle bouřky. Na severu území bude zpočátku dne polojasno až oblačno a srážky se očekávají až později odpoledne. Denní teploty vystoupí na 20 až 24 °C, na jihu bude chladněji - kolem 17 °C.

V úterý pak bude srážek ještě více – zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Na severovýchodě území zpočátku i polojasno. A bude to nejchladnější den z celého týdne - ranní teploty 13 až 9 °C, maxima vystoupí jen na 18 až 22 °C.

Ve středu lze očekávat oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Jen přechodně polojasno. Ranní teploty 14 až 10 °C. Denní teploty vystoupí na 20 až 24 °C.

Ve čtvrtek na »Medarda« bude oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 14 až 10 °C. Denní teploty vystoupí na 21 až 25 °C.

V pátek si počasí nachystá polojasno až oblačno, místy přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 14 až 10 °C. Denní teploty vystoupí na 22 až 26 °C.

Předpověď na víkend a do konce června:

V sobotu bude polojasno až oblačno, místy přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 14 až 10 °C. Denní teploty vystoupí na 22 až 26 °C.

V neděli se dá očekávat polojasno až oblačno, místy přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 14 až 10 °C. Denní teploty vystoupí na 22 až 26 °C.

Období od 12. do 20. června

Polojasno až oblačno, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Noční teploty 15 až 8 °C. Denní teploty 19 až 26 °C.

Období od 21. do 30. června

Polojasno až oblačno, místy občasný déšť nebo přeháňky, místy bouřky. Noční teploty 17 až 11 °C. Denní teploty 22 až 28 °C.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.