Zdravotní sestra, která strávila poslední minuty s umírajícím novorozencem: To, co napsala ke svým fotografiím, sdílely miliony lidí

Brittany Dennisová je jednou z těch profesionálních sester, které se své práci věnují se vším všudy. Tato dívka svou práci miluje, i když si uvědomuje, že ne vždy je plně doceněna… Není příliš známo, jak náročná (ale také příjemná!) je práce na jednotkách intenzivní péče.

A tak Brittany, samozřejmě se souhlasem matky dítěte, zveřejnila na Facebooku fotografii s novorozencem na jeho památku. ‚Většina lidí ví, že jsem zdravotní sestra, která se stará o novorozence na jednotce intenzivní péče. Bohužel si mnoho lidí myslí, že jediné, co dělám, je krmení a houpání nedonošených dětí.

Moje práce toho zahrnuje mnohem víc. „Starám se o předčasně narozené děti, aby mohly žít, aniž by potřebovaly moderní medicínu. Neustále kontroluji, zda je dítě zdravé, podávám mu léky a provádím testy. Učím předčasně narozeného tatínka, jak mu vyměnit plenu.

Přikládám malé miminko matce k prsu, napojené hadičkami na složitý přístroj, a pomáhám jí, když ještě nemá dost sil, aby dítě udržela.“ „Jsem vlastně někdo, kdo dává sílu a naději maminkám, které si ještě nevědí rady… Zároveň se s rodiči raduji z každého malého úspěchu, jako je odstranění další hadičky nebo dobrý výsledek krve. Z celého srdce se raduji, když po měsících tvrdé práce mohou rodiče držet své dítě v náručí a jít domů.“

Pokračování na další straně