Tottenham zahájí jednání s Postecouglouem, bude Australan definitivní náhrada za Conteho?

Nevyšel Pochettino, nevyšel Nagelsmann, nevyšel Slot. Tottenham nyní doufá, že k převzetí pozice manažera přesvědčí australského kouče Celticu, čerstvě ověnčeného skotským treble.  

Tottenham zahájí jednání s Postecouglouem, bude Australan definitivní náhrada za Conteho?

Tottenham Hotspur podle všeho v nejbližších dnech zahájí jednání s manažerem Celtiku Ange Postecoglouem o tom, zda by se mohl stát jeho novým šéfem. Jakkoliv se obě strany jednání brání jakýmkoliv detailům a spekulacím, podle BBC dobře informované zdroje uvedly, že dohoda s Postecogluem je pro Tottenham na dobré cestě a že se obě strany pravděpodobně dohodnou. BBC předpokládá, že představitelé Spurs nyní jen představí původem australskému kouči svůj plán do budoucna a vysvětlí mu, proč se domnívají, že je pro tuto práci tím pravým.

Po předchozích snahách o podepsání jiných trenérů se Spurs tímto zrychleným procesem chtějí vyhnout opakování průšvihu z roku 2021, kdy se několik týdnů snažili a neúspěšně pokoušeli získat řadu cílů, které by nahradily Josého Mourinha a nakonec jmenovali bývalého šéfa Wolves Nuno Espirita Santo, který byl vyhozen po pouhých 17 zápasech ve funkci. Postecoglou tak má - dle představ Levyho a spol. - čas a prostor vybudovat dlouhodobý projekt a modelovat si jej hned od začátku letní přípravy. V Tottenhamu se přitom po velmi špatné sezóně, kdy Spurs skončili na osmém místě mimo pohárové příčky, očekávají velké změny.

Na australského kouče narozeného v Řecku by tak v Premier League a severním Londýně čekal obří objem práce. Postecoglou by nicméně k této práci přišel  s rostoucí reputací a životopisem, který je v poslední době nabitý úspěchy na různých kontinentech. Naposledy napodobil legendy skotského fotbalu Jocka Steina, Martina O'Neilla, Brendana Rodgerse a Neila Lennona a s Celticem za dva roky získal šest trofejí, přičemž navzdory svým omezeným zkušenostem s trénováním v evropském fotbale si získal obdivovatele za styl fotbalu, který Celtic hrál. Zopakuje tento scénář i s Kohouty?