Duhová Škoda Enyaq Coupé Respectline oslavuje lidskou jedinečnost

Designově unikátní vůz Škoda Enyaq Coupé Respectline je oslavou rozmanitosti, rovného přístupu a inkluze, což jsou základní hodnoty společnosti Škoda Auto.

Škoda Auto představuje Škoda Enyaq Coupé Respectline, vůz charakterizovaný osobitými designovými prvky exteriéru i interiéru,  jehož účelem je poukázat na důležitost ochrany lidských práv, úcty ke všem lidem a k životnímu prostředí.

Jeho smyslem je podpora rovného a spravedlivého přístupu  ke každému, bez ohledu na původ, národnost, věk, pohlaví, vyznání, sexuální orientaci,  genderovou identitu či další rozdíly. Škoda Enyaq Coupé Respectline vznikl jako  kolektivní dílo zaměstnanců společnosti Škoda Auto z různých oddělení a poprvé bude  veřejně k vidění na Open Air koncertu České filharmonie 21. června. Dále se objeví  na Pride Business Foru nebo Prague Pride Festivalu a dalších letních akcích doma  i v zahraničí. 

foto: Škoda Auto

Martina Zimmermann, odborná koordinátorka diverzity ve společnosti Škoda Auto, říká:  „Témata rovného přístupu, rozmanitosti a inkluze získala během posledních let na významu,  což je důležitá zpráva jak pro jednotlivce, tak celou společnost. Respektování jeden druhého a úcta k jedinečnosti každého člověka je první předpoklad pro vzájemné porozumění, a to vede k mnoha dalším pozitivním hodnotám, ať už v oblasti mezilidských vztahů, ve firemní kultuře či dokonce ve zvýšení výkonnosti jednotlivých týmů i celých podniků. Je skvělé, že  tyto hodnoty se nám ve spolupráci s kolegy z dalších oddělení podařilo převtělit do vozu Škoda Enyaq Coupé Respectline a věřím, že jeho poselství osloví co nejvíce lidí.“ 

Škoda Enyaq Coupé Respectline: barevný zvenku i uvnitř 

Na podobě vozu se podílela řada zaměstnanců společnosti Škoda Auto z různých oblastí – Technického vývoje, Výroby a logistiky či oblasti Lidé a kultura, přičemž celý projekt byl  vedený týmem Komunikace. Základem je sériový elektromobil Škoda Enyaq Coupé, který má  umocněný vzhled díky nápaditému barevnému řešení a osobitým designovým prvkům v interiéru. 

Na původní bílou barvu, symbolizující jednotu všeho živého na zemi, byly naneseny barevné  elementy tak, že vytvářejí barevný přechod v bezpočtu odstínů – stejně pestrý a  neohraničený je i život sám. Duhové tóny obsahuje rovněž podsvícená maska Crystal Face. 

Svislé lamely a horizontální linku masky osvětluje 131 bílých a barevných diod. Přední světlomety s pokročilou technologií Matrix-LED a zadní svítilny Top LED zajišťují jedinečný uvítací efekt.

Zároveň bylo ve spolupráci s oddělením Designu vytvořeno logo  Respectline, které se nachází v interiéru i v exteriéru vozu. Například na sedadlech nebo  na volantu, kde je zasazen křišťál s logem Respectline od tradiční české sklářské společnosti  Preciosa.  

Škoda Enyaq Coupé Respectline bude poprvé k vidění na Open Air koncertu České  filharmonie 21. června 2023. Ještě během června se s tímto ojedinělým vozem setkají rovněž  návštěvníci Pride Bussines Fora a Letních slavností Česko-německé obchodní a průmyslové  komory, v srpnu pak duhový elektromobil doprovodí celý Prague Pride Festival pořádaný ve  dnech 7. až 13. 8. Designově unikátní vůz se zúčastní i dalších akcí nejen v tuzemsku, ale  i v zahraničí.

zdroj: tisková zpráva

45 Comments on “Duhová Škoda Enyaq Coupé Respectline oslavuje lidskou jedinečnost”

  1. Ako to uz musia LGBTIWTF uchylov presadzovat aj v automobilizme? Co takto spravit radsej dostupne rodinne auto napr. pre vacsie rodiny? Jaaj rodina a hlavne s detmi nie je dost progresivna a liberalna a preto v podstate skoncili vsetky vhodne 7 miestne auta. V ramci setrenia emisii im ponukneme velke 8-9 miestne dodavky ved maju viac miesta. Co tam po tom ze su o 20-30% este drahsie. Je mi na grcanie z celej EU a tychto prihriatych libtardistickych politik. Ano nenavidim liberalov za to co robia z nasej spolocnosti a rovnako nenavidim ludi, ktori s tym nic nerobia.

    1. pro XBlb…. Ty jsi tak blbej, že sis ani nevšiml, že tě panstvo má přesně tam, kde tě potřebuje…
      Dál ti nic vysvětlovat nebudu, vím že nejsi z nejbystřejších a asi by to stejně nemělo efekt… Jen bych tě poprosil, aby si svoji nenávist šel příště vyzvracet na (jiný) kanál…🤢🤮

  2. „… oslavou rozmanitosti, rovného přístupu a inkluze, což jsou základní hodnoty společnosti Škoda Auto.“

    které společnost vyměnila za dřívější základní hodnoty tvořené rychlosí, přesností a volností, viz logo s okřídleným šípem, dodávám já.

    Inovace za každou cenu, povinné kvóty a inkluze blbců se materializovaly do neschopnosti automobilky dodat bezchybný a funkční automobil přesně podle požadavků zákazníka.

    Škodovka našla svoje dno.

      1. Hele jediný co vím je, že někdy v půlce měsíce to jde k nějakému reviznímu technikovi a ten dá vyjádření, a pak se má projednávat odstoupení od smlouvy. Moc to nesleduju. Je to střep.

        PS: Jo jednu věc vím z pisoárové kultury, prý infotainment odposlouchává non-stop řidiče a někdy se náhodně aktivuje když se mu zdá, že po něm řidič chce telefonovat a nejde to prý vypnut a když jich jede v autě víc a povídají si, otravuje to pravidelně 😀 😀 😀

        Škoda simply shit. 😀

              1. pro Kuk… Hele asi ne… Prý má být kulminace vzestupu za 5h … Celková doba přelivu tedy nepřesáhne 12h, spíše jen 10h – bude nějaká setrvačnost…Psali že voda v nádrži klesá cca 0,25m/h, celkem těžko poklesne o víc, než 2,5 m a to byla v době výbuchu na maximu..
                Určitě bude mít kanál na Krim rezervu, aby fungoval i v období sucha a nižší hladiny př. jezera…. Takže počítám, že zásobování poloostrova vodou nebude ohroženo… Ale samozřejmě to nakonec může být jinak…

                1. Zasobovani ukrajinskeho Krymu vodou bude obnoveno az po uplnem vyhnani russackych okupantu.

                2. Voda v kanále už teče opačným směrem. Od Dzhankoy až po Kerch jsou hlášeny výpadky dodávek vody. Lidé si mají vytvářet zásoby. Kulminace pod přehradou rozhodně neznamená konec poklesu hladiny nad přehradou.

                  Co já to tady ale povídám. To přece už dávno víš, protože jsi to odhadoval už před rokem. Teď by měl přijít myslím ten taktický atomový útok je to tak? 🙂

                3. Pokud se nepletu, tak zásobování Krimu bylo přerušeno kijevskou juntou po krimských událostech 2014 a obnoveno po obsazení hráze v Nové Kachovce ruským vojskem…

                  Možná bys mohl svoje komentáře označovat… Třeba i = informace, p = propaganda 😉😁

                4. pro Vencu… Proč by měli rusové zrovna teď použít atom, když jim tahle záplava vyhovuje a asi jsou za ni zodpovědní??… Nebo si snad myslíš něco jiného?
                  Chápu že chceš být vtipnej, ale potom se s tebou nedá vážně bavit 😉
                  Ano myslím, že kulminace bude zároveň konec přelivu, ale uvidíme..

                5. @Drvostep
                  No to máš pravdu, ale to se vůbec nevylučuje s tím co jsem napsal.

                  To je právě tvůj problém o kterém jsem psal už minule. U piva bych ti to vysvětlil a došli bychom na základě faktů a informací, které jsi nevěděl, ke stejnému (původně mému) závěru, ale tady musím psát další komentář, který je vlastně úplně zbytečný. Stačilo aby sis to pořádně přečetl a chviličku se zamyslel (popřípadě zagooglil) a neodpověděl hned za 5 min.

                  To co jsem napsal je informace z Ruských zdrojů, takže to samozřejmě může být propaganda.

                  Zásobování vodou je tedy ohroženo(omezeno) a chvíli potrvá, než opět přejdou do omezeného režimu jaký byl před invazí. Pokud nebude v létě extrémní sucho, tak by to neměl být zásadní problém.

                6. Pro Venca… Můj první příspěvek byl o zásobování Krimu vodou a to podle mě
                  zásadně ohroženo nebude…. Koruna hráze ráno vypadala snížená jen o pár metrů, ale nebudu viset celý den zprávách (už teď se zdržuju) …
                  Pro Rusy je zásadní přístup k řece – přinejhorším budou čerpat….

                7. @Drvoštěp
                  Budou čerpat třeba hadicí těch 120 km. 😀
                  To by bylo asi lepší čerpat přes Kerčský most.

                  Dobře nevěříš mi když ti říkám, že zásobování je už TĚĎ v problémech, tak si to třeba někde přečteš večer a uvěříš tomu.

                8. pro Venca…. Proboha jakejch 120km?!😱… Snad těch několik (max pár desítek) výškových metrů od snížené hladiny nádrže na nivel kanálu, ne?
                  Nepřesedneš si?😃

                9. @Drvoštěp
                  Hele možná by bylo lepší (samozřejmě až budeš mít čas) si přečíst něco o tom kanále. Pak možná pochopíš že to není prostě jen vykopaná strouha, kterou teče voda samospádem až na Krym, ale že je to trochu složitější.

                10. pro Venca…. Díky za tip, možná se mrknu… Tak snad když bude potřebné množství vody na začátek kanálu načerpáno, nebo nateče samo díky hrázi přímo ze zvýšené hladiny není žádný rozdíl, né?… Kromě spotřeby elektřiny samozřejmě…
                  Nebo už se dám podat 😃😄

                11. @Drvoštěp
                  Jako jo máš pravdu, že by to technicky šlo, ale budovat cokoliv takového v podstatě na hranici fronty jsou aktuálně vyhozené peníze. Dokud válka neskončí, tak bude prostě Krym fungovat s vodou v omezeném režimu. Armádě to zásadně neuškodí, ale letošní úroda na Krymu asi bude nic moc.

                12. pro Venca… Především je třeba si uvědomit, že válka je šílenství urvané ze řetězu… Ale i v době válek překvapivě existuje spousta neveřejných dohod. Např. : ,,Nechte nás zásobovat Krim vodou, nebo vám začneme systematicky likvidovat vaše vodohospodářstí, což jsme do teď nedělali.“
                  Jestli se tihle šílenci na něčem podobném dohodnou nebo ne, netuším.

              1. Udělali to Rusové. A je to provedeno mistrovsky.
                1. Napouštěním přehrady nad limit zatopili a zavodnili území proti proudu Dněpru.
                2. Správným načasováním a zničením svrchní části přehrady zaplavují území po proudu.
                3. Zaplavená jsou především území na „jejich“ straně. Ta jsou podle geologické mapy tvořena bažinatými oblastmi a nasákavou zeminou. Po opadnutí vody vznikne bahnitá překážka v šířce stovek metrů, která bude vysychat měsíce až roky a zcela jistě bude, na rozdíl od vody, naprosto neprůchodná pro techniku i pěchotu. Umístění na ruské níže položené straně řeky je pro ně z vojenského hlediska výhodné.
                4. Jedinou přehradu dokázali využít k vybudování 200 kilometrové neproniknutelné bariéry a frontu zkrátit o třetinu. Nyní je už naprosto jasné, proč budovali těžká opevnění jen na zbývajících dvou třetinách.

                Můžeme si o Rusech myslet co chceme, ale toto je vojenský inženýrský majstrštyk. Reakce Západu bude nepochybně křečovitá.

                1. Jasně pravděpodobně zavraždili stovky „svých“ civilistů, kterým ještě v 6 ráno říkali že se nic neděje a i některé své vojáky, protože původně odpálili jen menší část, ale následně se to „urvalo“ trochu víc než čekali. To všechno aby zkrátili v ideálním případě možnost překročení řeky z cca 300 km na cca 230 km.

                  Prostě geniální. 😀

                  Víš ono druhá nejsilnější armáda co má v záloze podle tebe stovky nejmodernějších tanků a statisíce vojáku by přece vůbec nemusela sahat k těmto krajním, nouzovým a zoufalým řešením, kdy si sami odpálí „svou“ velkou vodní elektrárnu na „svém“ území a znemožní si na dlouhou dobu funkci „své“ největší JE v Evropě, ale to ti asi nedocvakne.

                  Prostě standardní strategie spálené země, kterou provádí slabší strana při plánovaném ústupu.

                2. Zaplavená oblast se táhne od delty až po Babyne, tedy 180km. Tento ruský manévr výrazně snížil možnosti Ukrajiny na vítězství, pokud připustíme, že Ukrajina musí tento rok nějak uspět.

                3. Ale Šojgu tvrdí, že to udělala Ukrajina aby připravila Krym o vodu a zabránila ruským útokům. Tak nevím čí je to majštrštyk.

                4. To je totiž Schrödinger-Runnerova armáda z aliexpresu disponující jak neuvěřitelnou silnou s ohromnými statisícovými rezervami vybavenými nejmodernějšími zbraněmi a zároveň se krčící v koutě strachy z výsadku přes Dněpr.

                  Odpálení přehrady není nic geniálního. Je to prasárna a válečný zločin odporující ženevským konvencím, o kterém se mluví víc jak rok, že to udělají.

                  Provést výsadek těžkých mechanizovaných jednotek přes Dněpr byl mimo možnosti UA a lehké jednotky půjde vysadit o něco hůře ale půjde to, takže jediné co Rusové dostali je možná pár dní až týdnů času.

                5. Přehradu na Dněpru protrhl už Stalin aby odvrátil invazi Němců. Zabilo to 1500 Němců a 120000 sovětských soudruhů.

  3. Je to sice co do barvy auto pro buzíky (a těžko říct, jestli by ho za to označovala i veřejnost, kdyby to takto nepřímo neudělala sama Škoda), ale pořád lepší než vídat na silnicích neustále jenom samé „ledničky“ (rozuměj bílé krabice podobné lednicím). A když jsme u těch barev – proč automobilky nenabízejí mnohem větší paletu barev? Vždyť je to barevně (a nejenom tak) hrozná nuda, co se dnes dá potkat na silnicích. Když už se automobilky vzájemně moc nedokáží odlišovat jiným způsobem, mohly by to zkusit alespoň s barvami.

    1. Uz odjakziva jsem si pral auto z nerez plechu a bez lakovani. Uvidime jak se to povede u Cyber Truck. I kdyz takovou kravu jsem si nikdy nepral, ale neco jako Skoda Octavia 1 combi. Takove auto ma podle meho nejprijatelnejsi proporce a prostor pro kazdodenni uzivani a cestovani. Samozrejme bych to chtel jako EV.
      Kdyz jsem presedlal z Octavia 1 combi do Passatu combi, tak jsem porad vzpominal na utulnejsi Octavku. Ted mam Teslu 3 a chybi mi ten funkcni zadek kombika. Barva mi je celkem fuk. Barvu beru jako ochrannou vrstvu proti korozi.

  4. A u vás ve Škodě jste si na tutáč jistí, že výroba zkratovozů v množstvích dle dosud známých počtů pohlaví vás uživí? Oni ti, co jsou genderově fluidní jsou cáklí, to se ví, že by chtěli dávat ale za jednu duhovou škodovku, tu zase za škodu s křidélky, jindy za škodověnku se sukýnkou – tak, že by chtěli za tyto exkluzivity dávat sumy v desetimiliónech? To máte asi špatně spočítaný, hošánci a hošánkyně.

      1. Moje moralisticke kecy maji o nekolik radu vyssi vypovidaci hodnotu nez Tvoje aktivisticko-tupounske slinty. S moralkou totiz stoji a pada tahle civilizace, zatimco par molekul sodovkoveho plynu v ovzdusi navic ma vliv akorat na Tvou myslenkovou potenci- tedy impotenci. O potenci pohlavni se nema cenu ‚ve Tvem pripade bavit protoze neni stvoreni na tomto svete, ktere by na sebe nechalo vlezt takovou spinu….

Napsat komentář