Velká láska. Nikola Ďuricová a Milan Peroutka jako zamilovaní. Už potřetí
Zdroj: herminapress

Velká láska. Nikola Ďuricová a Milan Peroutka jako zamilovaní. Už potřetí

Vytvořeno dne 05.06.2023

Kopie světoznámých výtvarných děl si zvolila zpěvačka Nikola Ďuricová jako kulisy k natáčení svého nového klipu k singlu Náměsíčná. Se svým muzikálovým kolegou Milanem Peroutkou se zamilovaně procházeli mezi vzácnými artefakty a z očí jim čišela láska.

„V klipu k singlu Náměsíčná mi hraje můj oblíbený muzikálový kolega Milan Peroutka. Jsem tomu ráda, protože spolu hrajeme už od muzikálové show Tři oříšky pro Popelku, kde on hrál zamilovaného prince, a já byla Popelka. Nyní spolu hrajeme v muzikálu Láska nebeská, taky zamilovaná role a teď mi v klipu bude hrát opět partnera,“ usmívala se Nikola Ďuricová při natáčení klipu v galerii Mánes, kde je instalovaná unikátní výstava Mistři renesance v pražském Mánesu, která zobrazuje 40 věrných a licencovaných kopií děl z 16 galerií a 12 zemí světa od autorů takových jmen, jako: Da Vinci, Michelangelo, Botticelli a Raffael, jimž dominuje obří socha legendárního Davida.

Pro velký úspěch jsme se rozhodli výstavu Mistři renesance prodloužit, jelikož nyní třeba žáky a studenty, kteří tvořili i zásadní část návštěvnické skupiny, vystřídají turisté. Také s ohledem na to, že velká část Čechů tráví dovolenou v tuzemsku, jezdí na výlety do Prahy, mohou se tudíž podívat na hned dvě Mony Lisy, Dámu s hranostajem, Poslední večeři, Stvoření Adama, Stvoření Venuše, Lédu s labutí, výjev ze Sixtinské kaple a celou řadu děl pod jednou střechou, které znají jen z literatury a internetu,“ prozradila producentka výstavy Jana Kaiserová. Pro velký zájem výstava prodloužená až do 27. srpna tohoto roku.

Návštěvníci, kteří doposud výstavu v legendárním Mánesu už viděli, se shodují na tom, že díla jsou až neskutečně realistická. Za výhodu považují, že si je mohou prohlédnout z bezprostřední blízkosti, mohou se s nimi vyfotit, a nikdo je nežene během pár minut pryč. Všemu pak ve velkém sále dominuje socha legendárního Davida od Leonarda da Vinci, která měří na výšku přes 5 metrů a s kupolí, pod níž stojí, má přes 9 metrů. 

„Přesná věrná kopie Davida z Florencie byla vyrobena pomocí 3D sceneru, díky 3D tiskárně a pak ručně dotvořené detaily zručným výtvarníkem. Byli i tací, kteří se ptali: „co že nyní ve Florencii stojí nyní, když je David v Mánesu," podotkl s úsměvem PR manažer výstavy René Kekely, který dodal, že jsou s pořadateli rádi, že je socha tak věrohodná a přicházejí i takové dotazy. 

S myšlenkou na unikátní výstavu přišel původně rakouský scénograf a kreativec prof. Manfred Waba. Expozici shlédly miliony lidí v Berlíně, Grazu a Vídni. V ČR, v Praze a v Mánesu je poprvé. Poprvé zde byl také zakrytý skleněný strop výstavního sálu. V rámci expozice už také vznikly dva hudební klipy – s rapperem a zpěvákem Raegem, a nyní také se zpěváky a herci Nikol Ďuricovou, Milanem Peroutkou a Genny Ciatti. Návštěvníci si po zakoupení vstupenky elektronicky či na místě mohou v Mánesu stáhnout audioprůvodce, kterého namluvil podmanivým hlasem herec Jan Přeučil.