Europoslanec Zahradil nebude znovu obhajovat mandát. Nahradí ho Vrecionová

Europoslanec za ODS Jan Zahradil už nebude znovu obhajovat mandát.Nadále sice zůstane členem ODS, později chce ale svou politickou kariéru ukončit. Uvedl to dnes na tiskové konferenci.

Zahradil je europoslancem od vstupu Česka do Evropské unie a vede i klub europoslanců ODS, kde ho vystřídá bývalá senátorka a poslankyně Veronika Vrecionová. Zahradil na konferenci uvedl, že se v politice málokdy stane, že se jedinec může rozhodnout kdy a za jakých podmínek ukončí kapitolu svého politického působení. 

Jan Zahradil je členem politické skupiny Evropských konzervativců a reformistů v Evropském parlamentu. Byl zvolen do Evropského parlamentu poprvé v roce 2004 a od té doby byl znovu zvolen ve volbách v letech 2009, 2014 a 2019. Zahradil se zaměřuje na otázky týkající se evropské integrace, ekonomiky, obchodu a zahraniční politiky.

Je také známý svými postoji proti přílišné centralizaci pravomocí v Evropské unii a prosazuje větší důraz na roli národních vlád a subsidiarity. Má také kritický pohled na společnou měnovou politiku eurozóny a byl proti vstupu České republiky do této měnové unie.

Jan Zahradil má také zkušenosti s vnitrostátní politikou. Působil jako poslanec Parlamentu České republiky za ODS v letech 1996 až 2004.

Související

Jan Zahradil Komentář

Bonzování na sociálních sítích, aneb Jan Zahradil znovu zasahuje

Dnes se podíváme na to, co je to takový online virtue signalling. Bude řeč o mávání ctností nebo také signalizaci ctností, což je pejorativní neologismus pro okázalé předvádění morálních hodnot. Jako příklad si vezmeme europoslance Jana Zahradila a jednu jeho reakci.
30. kongres ODS

OBRAZEM: Na 30. kongresu si ODS zvolila nové vedení, straníci posty obhájili

ODS si na svém 30. kongresu zvolila nové vedení. V atmosféře se na místě stále odrážela euforie z úspěchu v říjnových sněmovních volbách, kdy ODS stála v čele vítězné koalice Spolu. Odpovídala tomu i důvěra, kterou v hlasování od delegátů obdrželi předseda Petr Fiala a 1. místopředseda Zbyněk Stanjura.

Více souvisejících

Jan Zahradil

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Kreml: Svět je na pokraji konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, může skončit katastrofou

Rusko v pondělí prohlásilo, že vojenská podpora Ukrajiny ze strany USA, Británie a Francie posunula svět na pokraj přímého konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, který by mohl skončit katastrofou.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy