Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pachatel zaútočil na muže plynovou pistolí

TACHOV - Když se mu nepodařilo vystřelit, udeřil jej do obličeje a způsobil mu zranění. 

Tachovští policisté se zabývají případem, který se stal v uplynulých dnech. Ve večerních hodinách přijel k jednomu z domů v Tachově 25letý muž. V domě bydlí jeho teta, se kterou chtěl hovořit o rodinných problémech. Poté, co s ním žena odmítla mluvit, obešel dům a kamenem poškodil skleněnou výplň okna a fasádu domu. Následně za ním před dům vyšel 36letý přítel ženy, na kterého pachatel namířil plynovou pistoli a několikrát zmáčkl spoušť. Zbraň z důvodu závady nevystřelila, útočník se ji tedy pokusil opakovaně nabít, což se mu nepodařilo. Udeřil proto poškozeného muže do obličeje nejdříve zbraní a poté sevřenou pěstí, čímž mu způsobil zranění, které si vyžádalo ošetření lékaře.

Během útoku na svého přítele přivolala žena na místo policejní hlídku, před jejímž příjezdem však pachatel nasedl do vozidla a z místa odjel. Byl vypátrán zhruba za hodinu v obci Nová Hospoda, zadržen a převezen do policejní cely.

Policisté muži sdělili podezření ze spáchání trestných činů nebezpečné vyhrožování, ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Věc bude řešena ve zkráceném přípravném řízení.

por. Bc. Iva Vršecká
5. června 2023

vytisknout  e-mailem