Hlavní obsah

Tesla si vzala zpět rekord na Nordschleife

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přetahovaná pokračuje. Poté, co si trůn pro nejrychlejší sériově vyráběný elektromobil na Severní smyčce okruhu Nürburgring uzmulo Porsche Taycan Turbo S, Tesla Model S Plaid znovu odpovídá novým rekordem.

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Tesla Model S Plaid s okruhovým balíčkem na trati Nürburgring Nordschleife

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
Článek

Díky novému balíčku Track dokázal Model S na okruhu dlouhém 20,83 km zvládnout čas 7:25,23.

Pro srovnání, to je o více než 8 sekund méně, než zvládl taycan, a o něco více než 10 sekund rychleji než starý čas verze Plaid bez nového balíčku. Jedinými novými mechanickými součástmi tohoto vozu byla kola, brzdy a pneumatiky.

Balíček Track za více než 15 tisíc dolarů, 330 tisíc korun, obsahuje sadu 20palcových kol Zero-G s pneumatikami Goodyear Supercar 3R a sadu karbonových keramických brzd s 6pístkovými třmeny vpředu a 4pístkovými třmeny vzadu.

To vše je doplněno několika softwarovými změnami, jako je přepracovaný termomanagement baterie, režim ochlazování, který se má použít po ostrém kole, upravené nastavení vzduchového odpružení a agresivnější vektorování točivého momentu pro lepší akceleraci ze zatáček.

Porsche si vzalo rekord Tesly zpět. Taycan je nejrychlejším elektromobilem na Nordschleife

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám