Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.
Vyproštění 2 | Extraction 2 | 2023
csfd  imdb  kinobox
US premiéra: 16.06.2023
CZ premiéra: 16.06.2023
režie: Sam Hargrave
hrají: Chris Hemsworth, Golshifteh Farahani, Adam Bessa, Tinatin Dalakišvili, Idris Elba

Vyproštění 2: Promo


HODNOCENÍ REDAKCE
HODNOCENÍ ČTENÁŘŮ
VAŠE HODNOCENÍ
imf

Kutálející se oktávky v českých hvozdech mi přijdou přeci jen o dost víc sexy, než kutálející se oktávky kolem Rudolfina. Ano, bratři Russoové mají rádi Prahu, ale tentokrát naštěstí nejsou za volantem a jenom nosí kufry (plné peněz). Samu Hargravovi držím palce, po snaživé jedničce se teď může rozpřáhnout a má víc peněz i autority na hraní. Dokonce nám tu představuje i záporáka Idrise Elbu, který si - zcela poprávu - dělá srandu z Rakeova jména. Tak snad bude na oplátku Hemsworth brát pěšáky opravdu hráběma. Jediné z čeho mám strach není ani tak vizuál s digitálním přelivem (tady víme, že ho jistí opravdové kaskadérské hmaty a chvaty), jako spíš neustálá snaha točit něco v dlouhých nebo spíš nekonečných záběrech. Jistě, už druhý Raid ukázal, že se šikovným kameramanem to může být fantastická jízda, ale i to nejlepší řemeslo se snadno přejí. Tak si držme palce, ať je Thor ve formě, čeští kaskadéři ho vystřelí ke hvězdám a na konci roku bude na co vzpomínat nejen co se akčních scén týče.

Vyproštění 2: Trailer


HODNOCENÍ REDAKCE
HODNOCENÍ ČTENÁŘŮ
VAŠE HODNOCENÍ
Cival

První pololetí roku 2023 bylo z hlediska vlastní filmové tvorby na Netflixu velmi tristní. Dobrý film aby člověk pohledal, všechno rutinní bezvýrazné spotřebky a streamovací výplň. Nebýt fajnových akvizic a tučných klasik, byla by to z filmového hlediska opravdu veliká bída. Ale aspoň jednu blockbusterovou řachu by to chtělo a pokračování akčního nášlehu se znovuzrozeným Thorem na to potenciál rozhodně má. Jednička měla suprové akční scény navěšené na dosti nuzný příběh a byla ve své prázdnosti možná až otravná, navzdory řemeslné brilanci, dvojka ale i díky živým změnám prostředí a adrenalinovým atrakcím vyznívá o level slibněji. A i když ta digitální patina někdy působí až příliš lacině, v rámci akčních nátřesků by opravdu mělo jít o jeden z nejzásadnějších snímků letošního roku. Doufejme.

Vyproštění 2: Teaser


HODNOCENÍ REDAKCE
HODNOCENÍ ČTENÁŘŮ
VAŠE HODNOCENÍ
imf

Ajaj, to je přece boží. Musím říct, že po čtvrtém Wickovi, který je kvůli svým ambicím místy až nemotorný, jsem tu a držím palce, aby podobná choroba nenapadla i Vyproštění. Zatím z toho mám spíš Raid 2 vibes, resp. čirou tvůrčí radost ze solidního rozpočtu a roztažených křídel, kdy si opravdu můžete zablbnout. A protože parta kolem Sama Hargravea jede stejnou ligu jako klucí od Wicka a navíc může "trápit" Hemswortha v nejlepší možné formě, máme tu upoutávku vymalovanou v podstatě jednozáběrovkou ve vězení, kde je vidět důraz i dynamika v každém úderu. Zhruba od půlky pak doufáte, že vám dvouminutovka nadělí na závěr nějakou tu koláž nebo alespoň money shot. A je tam, protože to dvouměsíční čekání bude ještě dlouhé. Zároveň Netflix tuší, že má v rukou hit, a proto nás láká s pro něj nečekaným předstihem. To jsou dobré zprávy, dámy a pánové. A jestli je někdo neposkvrněn a děsí ho úvodní titulky "od tvůrců Gray Mana", ten ať rovnou peláší a první Vyproštění si na Netflixu pustí. Mohlo zůstat jen u něj? Většina podobných akčňáků zazáří jednorázově, ale v tomhle případě si myslím, že nášup zamíří do té skromné skupiny sequelů, co zastíní originál. Tak si navzájem držme palce a rotačáky, ať to klapne.

Vyproštění 2: Announcement teaser


HODNOCENÍ REDAKCE
HODNOCENÍ ČTENÁŘŮ
VAŠE HODNOCENÍ
do_Od

Ne, nebojte, fakt jste Hemswortha v Praze neprošvihli. To jen Netflix konečně na své víkendové akci Tudum potvrdil, že se drsňák Tyler Rake s tváří australského sympaťáka oficiálně vrátí. Využil k tomu pak poslední minutky prvního filmu, ve kterých je Hemsworth fatálně postřelen a padá z mostu do vody, aniž bychom si byli jistí, jestli vlastně přežil, nebo ne. Režírující Sam Hargrave si tak šikovně nechal otevřená vrátka pro případný sequel, ke kterému se teď sám taky vrátí. Oba borce můžeme v následujících několika měsících očekávat poletovat po Praze a s trochou štěstí tady nechat něco vybuchovat. Točit by se pak opět mělo podle scénáře od bratrů Russoových, kteří zde jen tak mimochodem točili jen pár týdnů zpátky. Netflix si Prahu zjevně dost oblíbil, a nás to dost těší. Tak snad si sequel udrží minimálně kvalit jedničky, ideálně to posune ještě o fous výš. Takového Wicka 2 s Hemsworthem bychom asi brali všichni.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace