Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Střet osobního vozidla s nákladním na silnici 7 u Netovic si vyžádal dva lidské životy a další zraněné

Dopravní nehoda, k níž došlo na 19,5. km silnice I/7 u Netovic, policistům byla oznámena v pondělí 5. června, deset minut po půl čtvrté.

Podle prvotního šetření na místě došlo k dopravní nehodě pravděpodobně tak, že řidič osobního vozidla jel od Loun směrem na Prahu, kde z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru. Tam se lehce boční stranou svého vozu střetl s protijedoucím nákladním vozidlem, poté pokračoval dál v jízdě v protisměru a čelně se střetl s druhým nákladním vozem.

Na místo okamžitě vyjeli profesionální hasiči z Kladna a Slaného společně s dobrovolnými hasiči obce Zlonice. První jednotka byla na místě nehody necelých deset minut od přijetí tísňového volání.

Po příjezdu k události bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu dvou nákladních automobilů a jednoho osobního automobilu, ve kterém cestovali tři lidé.

Hasiči okamžitě zahájili vyprošťovací práce za pomoci hydraulického vyprošťovacího zařízení. Celá komunikace byla na příkaz velitele zásahu okamžitě uzavřena z důvodu bezpečnosti záchranářů i ostatních účastníků silničního provozu.

Následky střetu těchto vozidel jsou tragické. V osobním automobilu zemřely dvě osoby a jedna byla s těžkým zraněním vrtulníkem transportována do jedné z pražských nemocnic. Řidič nákladní soupravy utrpěl lehké zranění, s nímž byl převezen pozemní cestou do nemocnice. Dechové zkoušky u řidičů nákladních souprav byly negativní.

Okolnostmi a příčinou dopravní nehody se budou zabývat kladenští kriminalisté.

Silnice je od doby nehody, tj. od 15:45 hodin, obousměrně uzavřena.

por. Bc. Michaela Richterová
Policie ČR
HZS Středočeského kraje
Sdílet