Zavřít reklamu

Někteří uživatelé telefonů Galaxy S23 a S23+ si stěžují na rozmazání určitých částí fotografií při použití hlavního fotoaparátu. Tento problém existuje podle všeho už od uvedení telefonů na trh začátkem letošního roku a někteří uživatelé o něm mluví jako o „banánovém rozostření“. Samsung nyní konečně potvrdil, že o problému ví, a slíbil, že jej brzy opraví.

Snímky pořízené hlavním fotoaparátem Galaxy S23 a S23+ někdy vykazují v některých oblastech trvalé rozmazání a tento problém je obzvlášť patrný při pořizování fotek zblízka. Podle Samsungu je problém způsoben širší clonou hlavního fotoaparátu. Na svém polském komunitním fóru uvedl, že na jeho vyřešení pracuje a že opravu dodá v příští aktualizaci.

Korejský obr také nabídl několik dočasných řešení. Jedním z nich je udělat krok zpět od předmětu, pokud je vzdálen 30 cm od objektivu fotoaparátu. Druhým je držet telefon svisle místo vodorovně nebo šikmo.

Je trochu nepochopitelné, proč Samsungu trvalo téměř čtyři měsíce, než problém uznal. Nejsme si ovšem jisti, jestli je možné jej vzhledem k jeho povaze vyřešit softwarovou aktualizací. Toto je přesně případ, kdy by se hodil objektiv s dvojitou clonou. Funkce duální clony (f/1.5–2.4) byla představena v řadě Galaxy S9 a byla přítomna i řadě Galaxy S10, další řady ji však již neměly.

Řadu Galaxy S23 koupíte zde

Dnes nejčtenější

.