5. června 2023 • 20:35

Třinec má smůlu. Arizona vyfoukla českým mistrům vysněného obránce

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Vítkovicích si udělal velké jméno nejen v rámci extraligy, o Patrika Kocha byl obrovský zájem v zámožnějších klubech. Boj o slovenského reprezentanta vyhrál mistrovský Třinec, který se pyšnil tím, jaké eso do defenzivních řad přivábil. Jenže i Oceláři mají smůlu, vyhrál ještě mnohem silnější… Šestadvacetiletý ostře hrající zadák se přesouvá do NHL, kde v pondělí podepsal roční kontrakt s Arizonou.



Tenhle chlapík z Malacek o sobě umí dát vědět. Jeho tvrdý zákrok na Filipa Chlapíka z MS v Rize se na různých platformách rozebírá doteď. Byl to faul? Anebo nebyl?

V paměti rovněž zůstává Kochova gólová akce z play off, kdy nádherným sólem ukončil třetí nejdelší duel vyřazovací fáze elitní české soutěže Vítkovic proti hradeckému Mountfieldu.

Skauti Arizony měli jasno: Tenhle borec musí být náš! A tak se i stalo. „Jsme velice potěšeni, že se Patrik připojil k naší organizaci,“ mne si ruce Bill Armstrong, generální manažer Coyotes.

Finanční podmínky dohody nebyly podle klubového zvyku prozatím zveřejněny. „Jedná se o soutěživého, defenzivního beka s kvalitní schopností vést kotouč, po řadu let úspěšně přispíval obraně slovenského národního mužstva,“ představuje Armstrong posilu těm, kteří ji neznají. Pravda, v Americe jich bude dost. „Těšíme se, až ho uvidíme v přípravném kempu,“ dodal GM pouštního klubu.

Ten spoléhá na českého brankáře Karla Vejmelku a v minulé sezoně najímal obránce Ronalda Knota . Ten však šanci v prvním týmu nedostal a celou sezonu strávil v nižší AHL a nyní už je hráčem Liberce. Mimochodem, s Vejmelkou se Koch dobře zná z předchozího působiště v brněnské Kometě.

Pro důrazného zadáka půjde v Arizoně o druhou šanci probít se s hokejem za oceánem. Ročník 2014/15 strávil v USHL v dresu Des Moines Buccaneers, ve 23 utkáních zapsal 7 bodů.

Vítkovice - Mountfield HK: Koch na konci 2. prodloužení nachytal Kiviaha a vynutil si pokračování série, 3:2
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud