Hlavní obsah

Na Pardubicku hoří pneuservis, škoda přesáhla 11 milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starý Mateřov
Aktualizováno

Ve Starém Mateřově na Pardubicku hoří pneuservis ve výstavbě. Škoda už je více než 11 milionů korun. Kouř se šířil na obec Barchov, hasiči proto doporučili, aby její obyvatelé zbytečně nevycházeli ven a nevětrali. Oheň se podařilo dostat pod kontrolu ve 20:45, řekla mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková. Dodala, že obec Barchov už není kouřem ohrožena.

Osm jednotek PO zasahuje u požáru pneuservisu ve Starém MateřověVideo: HZS Pardubický kraj

 
Článek

„Osm jednotek zasahuje nyní u požáru pneuservisu, který je ve výstavbě ve Starém Mateřově. Došlo zde pravděpodobně k požáru nákladního auta a vrtací soupravy. Plameny se rozšířily na střechu o rozměrech zhruba 80 × 20 m. Škoda je už teď více než 10 milionů korun,“ napsali hasiči na Twitteru.

Foto: HZS Pardubický kraj

Osm jednotek PO zasahuje u požáru pneuservisu ve Starém Mateřově

„Požár se přenesl přes dřevěnou střešní konstrukci do celého objektu,“ řekla mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková. Hasiči požádali starostku obce Barchov, aby vyzvala všechny občany obce, aby nevycházeli zbytečně ven a nevětrali.

Foto: kraje Pardubického Twitter/HZS, ČTK

Škodu za více než 11 milionů korun způsobil 5. června 2023 navečer požár pneuservisu ve výstavbě ve Starém Mateřově na Pardubicku

Požár byl ohlášen zhruba v 17:50. Na místo vyjelo osm jednotek požární ochrany, profesionálních i dobrovolných, později přibyly dvě další. Hasiči museli zřídit kyvadlovou dopravu vody.

Definitivní likvidace požáru podle Horákové potrvá ještě dlouho, bude nutné rozebrat stavební konstrukce. Některé jednotky už odjely, další zůstávají. Na místě je vyšetřovatel hasičů, přijede i zástupce Institutu ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč, doplnila mluvčí.

Hašení nebezpečného odpadu na Přerovsku zabralo 20 hodin. Hasiči ukázali video z náročného zásahu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám