Hlavní obsah

Španělský úřad potrestal projevy rasismu namířené na Viníciuse Júniora

Sedm osob zapletených do několika rasistických útoků na fotbalistu Realu Madrid Viníciuse Júniora dostalo tresty od španělského úřadu pro potírání násilí, rasismu, xenofobie a nesnášenlivosti ve sportu. Komise jim vyměřila pokuty a udělila zákaz vstupu na stadiony.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Útočník Realu Madrid Vinícius Júnior (uprostřed) opouští hrací plochu.

Článek

Finanční trest 60.001 eur a dvouletý zákaz účasti na jakýchkoliv sportovních akcích dostala čtveřice mužů, která v lednu před čtvrtfinále Španělského poháru mezi madridskými městskými rivaly Realem a Atléticem pověsila na mostě v blízkosti tréninkového centra Realu nafukovací figurínu oblečenou v dresu brazilské hvězdy klubu. Na přidaném transparentu byl nápis "Madrid nenávidí Real".

Tři další lidé dostali pětitisícové pokuty a roční zákaz vstupu na stadiony za rasistická gesta či nadávky, kterých se dopustili v květnu při ligovém zápase na stadionu Mestalla ve Valencii.

Komise tresty vynesla jen několik dní poté, co madridský soud propustil čtveřici zadrženou kvůli pověšení figuríny na kauci a Valencie dosáhla snížení trestu za rasistické projevy fanoušků.

Reklama

Související témata: