19_20230822_181100.jpg
995_20230605_200218.jpg

Ženské áčko má za sebou tři extraligová kola

Na začátku května nás čekal třídenní extraligový maraton, který jsme odstartovaly na domácím hřišti s Kotlářkou. Skóre jsme otevřely již v první směně, a ačkoliv se Kotlářka dostala do vedení, tak jsme dokázaly zabrat a využít několika chyb soupeřek. Pálkařsky jsme si vedly dobře - 10 hitů. Zápas nakonec skončil 7:5 v náš prospěch.

Druhý zápas byl zpočátku v naší režii. Bohužel Kotlářka postupně přidávala body, zatímco my nebyly schopny odpovědět. Zápas tak skončil 5:4 pro soupeře.

Druhý den se hrálo v Eagles parku, kde jsme se utkaly se SaBaTem. Celý zápas jsme měly pod kontrolou. Nadhazovačky výborně držely soupeře a pálkařsky jsme si vedly také velmi dobře. Nelze nezmínit tříbodový homerun Rózy Blažkové. První utkání tak skončilo 7:1 v náš prospěch.

SaBaT v druhém zápase otevřel skóre již v první směně a vedl tak 1:0. Od druhé směny jsme ale opět měly slovo my, a to jak na pálce, tak i v obraně, kde polařky v čele s nadhazovačkami plnily svoji práci na 100 %. Po našem malém zaváhání v šesté směně začal SaBaT skóre dotahovat, na což jsme zvládly odpovědět dvěma body a zápas tak skončil 8:4 pro Eagles.

Foto: Aneta Šimůnková, Joudrs Praha

Poslední den jsme hrály na Tempu. Z počátku jsme nedokázaly najít recept na jejich nadhazovačku a Tempo tak zápas jasně ovládlo, když už ve čtvrté směně bylo skóre 6:1. Poté se naše pálky probraly a skóre jsme zvládly dorovnat na 6:6. Bohužel následovalo pár chyb v obraně, které nás stály vítězství. Zápas jsme tak ztratily poměrem 11:7.

Do druhého zápasu jsme ovšem vkročily s touhou vyhrát. Nadhazovačky skvěle držely pálkařky Tempa, obrana hrála prakticky bez chyby a podařilo se nám navázat na pálkařkou úspěšnost z minulého zápasu. Zápas jsme vyhrály 5:3, kdy po šesté směně byl zápas ukončen pro tmu.

Další, již třetí extraligový víkend jsme zahájily na Joudrs. První hrací den pro nás neskončil dobře, protože jsme oba zápasy s Joudrs prohrály. V ani jednom zápase jsme nedokázaly najít recept na jejich nadhazovačky, zatímco soupeřky byly pálkařsky rozjeté. K tomu se přidaly chyby v obraně a zápasy tak skončily 8:1 a 8:3 pro Joudrs.

V neděli jsme se vydaly do jižních Čech. Po dvou sobotních prohrách jsme do Ledenic jely s jasným cílem – vyhrát oba zápasy. První zápas byl od začátku v naší režii. Nadhazovačky výborně držely pálkařky Ledenic a my jsme v útoku postupně přidávaly body. Obrana se poučila z předchozího dne a eliminovala chyby. V poslední směně Ledenice zabraly a začaly skóre dotahovat, ale nakonec přidaly pouze tři body, které na otočení zápasu nestačily. Zápas jsme tak vyhrály 6:4.

Do druhého zápasu jsme vletěly a hned v první směně nasázely šest bodů a postupně přidávaly další. Ledenice dokázaly odpovědět 6 body během třetí a čtvrté směny. Nadhazovačky ledenické pálkařky ale od té doby držely zkrátka a nepovolily jim ani jeden další bod. Zápas tak skončil 9:7 pro Eagles.

Další kolo extraligy se odehraje 10. června, kdy se utkáme v sobotu v Troji se SaBaTem a v neděli navštívíme hřiště Kotlářky.

Kateřina Oplová

Fotogalerie Tempo : Eagles (J. Beneš). 

Fotogalerie Tempo: Eagles (V. Kouba)

Fotogalerie Joudrs: Eagles (A. Šimůnková)