19_20230822_181100.jpg
998_20230605_205254.jpg

Vítězná kvalifikace osmiček

V květnu jsme odehráli další zápasy a turnaje, které nás posunují v herních dovednostech. Od začátku dubna jsme udělali téměř neuvěřitelný herní pokrok, kdy se nám vcelku daří náš hlavní úkol – zahrát v každé směně 3 auty dříve, než soupeř stihne udělat 5 bodů.

Baseball začíná probleskovat v naší hře čím dál víc. Pálení z nadhozu, chytání luftů, slidování, záběhy – to vše je při našich zápasech k vidění. A pak také spousta přehozů, žonglování s míčkem, vypadlých míčů z rukavic…občas někoho zmáhá únava, ale špatná nálada u nás nemá místo. A navíc se nám sešla prima parta rodičů, co orlíky obětavě vozí, krmí a ještě i fotí a streamuje naše zápasy pro ty, co zůstali doma! Jménem trenérů jim za to moc děkuji!

A teď k tomu nejdůležitějšímu – v půlce května nás čekal první kvalifikační turnaj – Stříbrný FirstCup – což je takový mladší brácha desítkového SuperCupu. Hrálo se o 4 postupová místa a na turnaji bylo týmů 5…. Nikdo nechtěl mít černého Petra, a tak se na Kladně odehrávaly líté bitvy o každý bod. Představy o soupeřích téměř žádné, představy o naší hře rozporuplné.

Hned v prvním zápase proti domácím Miners jsme vyhráli jen těsně 11:9, rovněž druhý zápas proti Hluboké skončil jen těsně v náš prospěch 14:12. Po obědové pauze, která je vždy zrádná, jsme sehráli zápas se Sabatem, kde pracovaly dobře obě obrany. Přesto jsme dokázali zvítězit, v této kategorii nezvykle nízkým výsledkem, 7:2. V posledním zápase jsme se postavili proti Tempu, které mělo na kontě 2 výhry a remízu. I tady jsme nakonec slavili těsné vítězství 13:11 a z prvního místa postoupili na finálový turnaj, který se bude konat na konci června v Brně. V soutěžích Masters navíc získal Dominik Štěpánek 2. místo v hodu do dálky výkonem 31 m.

Máme před sebou poslední měsíc jarní části sezony, kdy nás čeká Open pohár ČSA U9 a již zmíněný First Cup.

Alena Duspěvová