19_20230822_181100.jpg
999_20230605_210247.jpeg

Kadetky na horské dráze

Květnová jízda kadetek byla jako horská dráha - nahoru a dolů. Ve druhém kole se jim příliš nedařilo, ale ve třetím kole si spravily chuť. Celou jízdu popisuje Lída Gočaltovská, techická vedoucí týmu.

2. kolo Superligy kadetek proběhlo na Joudrs Praha. Kadetkám se zde vůbec nedařilo - nepálily a v obraně dělaly zbytečné chyby, kvůli kterým soupeřky bodovaly. Stálo nás to dobré umístění v ligové tabulce.

SaBaT vs. Eagles 5:4

Eagles vs. Joudrs B 14:3

Piranhas vs. Eagles 7:4

Eagles vs. SaBaT 5:6



3. kolo Superligy se hrálo v našem areálu a díky tomu, že jsme poskytly dvě hřiště, došlo k mimořádnému víkendu, kdy se poprvé setkaly všechny Superligové týmy:
Eagles Praha
Kotlářka Praha
Joudrs Praha
Joudrs B Praha
SaBaT Praha
Piranhas Beroun
Arrows Ostrava
Hit Opava

Velké poděkování patří brigádníkům Vláďovi Prokopovi a Janě Chýlové, Apoleně Pavlíkové a Daně Švestkové. Alexovi a Ivanovi díky za přípravu hřišť na každý zápas. A hlavní poděkování patří ředitelce turnaje Daniele Viktorýnové za skvělou organizaci. Bez ochotných pomocníků a brigádníků se nedá turnaj takové velikosti v klidu odehrát.


V sobotu nás posílily nejstarší hráčky kadetek a to tým řádně povzbudilo. S nabytým sebevědomím hráčky chopily zodpovědnost pevně do rukavic a s elánem bušily pálkami do míčů. V prvním zápase proti Joudrs Praha dostaly příležitost nadhazovačky Nikola, Nela a Sam. V útoku odpálila Nikola homerun, kdy domů s sebou poslala bod navíc a dalším homerunem dostala Lucka domů dokonce 4 body.
Zápas vyhráváme 19:1

Druhý zápas jsme hrály s pražskou Kotlářkou. Na nadhazovacím prkně se představily Nela a pak Ema. Týna předvedla mocnou sílu na pálce, kde svým homerunem přivedla domů 2 body. I ostatní hráčky se přidaly s dlouhými odpaly a v obraně většina zachovala chladnou hlavu a přesnými auty brzdila soupeřky. Den zakončujeme výhrou 16:2.

Sobotní sestava Nikola Škardová, Lucie Červenková, Valeria Oliinyk, Kristýna El Ghannam, Linda Šedivá, Ema Vaňačová, Laura Miceli, Viktorie Trčková, Madla Klímová, Nela Švestková, Samantha Gočaltovská, Johanka Kaiserová, Alice Duchoňová, Stella Fontaine.

V neděli jsme šly do zápasů již s užším kádrem hráček. Hned ráno jsme se utkaly s opavským Hitem, kdy jsme vyhrály 6:1 a diváci viděli další homeruny, tentokrát od Nely a Emy.

Nejočekávanější poslední zápas dne s pražským SaBaTem, byl velice napínavý. Do konce 3.směny to vypadalo, že ztrácíme hlavu a nebudeme bojovat. Soupeř i jejich fanoušci už měli pocit, že zápas mají při stavu 4:1 v kapse. To se ale spletli - Nela a pak i Sam na nadhozu šly tvrdě po každé pálkařce. Nastal zlom a naše holky předvedly neskutečnou sílu jak na pálce, tak v poli. Bitvu vyhráváme 9:5.

Dokázaly jsme, že umíme a chceme vyhrávat. Je to důležité pro nás, pro tým, pro klub.

Nedělní sestava: Valeria Oliinyk, Lucie Červenková, Linda Šedivá, Ema Vaňačová, Laura Miceli, Viktorie Trčková, Madla Klímová, Nela Švestková, Samantha Gočaltovská, Johanka Kaiserová, Alice Duchoňová.

V červnu nás přijďte podpořit opět na Eagles, kde hrajeme Open Pohár ČSA od čtvrtka 8.6. do neděle 11.6.

Trenérský tým: headcoach Méďa Čermák, Michal Šedivý a Lída Gočaltovská

Lída Gočaltovská