Cool magazín

Zábavný cool magazín

Type to search

Smyslné krásky: Tyhle české ženy byly sexsymbolem v šedesátých letech

Olga Schoberová

Říkalo se jí česká Bardotka. A my přidáme, že byla ještě krásnější. Česká herečka se objevila ve známé komedii s názvem Kdo chce zabít Jessii? Pamatovat si ji můžete také jako svůdnou Winnifred z kultovního limonádníka. Asi není nikdo, kdo by slavnou westernovou veselohru Limonádový Joe aneb Koňská opera neznal. Pikantní informace? Olga byla první kráskou z Československa, která zdobila titulku Playboye.

Jana Brejchová

Jana je dnes jedenaosmdesátiletou dámou, která má na svém kontě například dva České lvy. V šedesátkách a sedmdesátkách platila za jednu z nejkrásnějších Češek. Nadaná herečka si zahrála v divácky úspěšných filmech Kdyby tisíc klarinetů nebo Zabil jsem Einsteina, pánové… V době, kdy byla provdána za slavného českého herce, pak vytvořila další ze svých nezapomenutelných rolí – právě se svým manželem Vlastimilem Brodským si zahráli královský manželský pár v muzikálu s hudbou Karla Svobody – Noc na Karlštejně.

Květa Fialová

Je libo tmavovlásku? Samozřejmě všichni, kdo viděli „limonádníka“, si užili pohled na mužské i ženské hlavní postavy. Květa Fialová zářila. Žena s uhrančivým pohledem, jejíž krása byla opravdu nesmírná. Barová zpěvačka Tornado Lou tak byla jasným protipólem mladičké a naivní Winnifred v podání Olgy Schoberové. Filmový trhák z roku 1964 je i díky Květě stále nezapomenutelnou podívanou, u které nezáleží, z jaké generace pocházíte. Baví stále.

Autor: Stanislav Makovický, zdroj: Redakce, Titulní obrázek: Pixabay.com/RondellMelling