Naštvaný Tom Cruise se údajně přetahuje o největší filmová plátna s Christopherem Nolanem

6. 6. 2023 - 9:15 | Novinky | Adam Homola

Naštvaný Tom Cruise se údajně přetahuje o největší filmová plátna s Christopherem Nolanem zdroj: Foto: Paramount Pictures

Ve snaze znovu oživit pandemií zasažené pokladny nenechává Tom Cruise kámen na kameni. Má ale jednoho velkého protivníka: Christophera Nolana a jeho Oppenheimera.

Po obrovském úspěchu Top Gun: Maverick je nyní Cruise odhodlán udělat ze svého očekávaného hitu Mission: Impossible Odplata – První část, ze kterého bude s největší pravděpodobností komerční trhák. Cestu ke slávě mu však nebrání nikdo jiný než neméně očekávaný film Christophera Nolana Oppenheimer.

Cruise, známý svou neochvějnou oddaností divadelnímu zážitku, zajistil uvedení filmu Top Gun: Maverick během Covid-19. Respektive na filmu „seděl“ a vyčkával, odmítal nabídky streamovacích služeb a počkal s uvedením filmu do kin na vhodnou příležitost. Dlouhé odkládání premiéry se mu bohatě vyplatilo a film se stal jeho největším dosavadním hitem, který celosvětově vydělal neuvěřitelných 1,4 miliardy dolarů. Tento triumf upevnil Cruisův status jedné z největších hollywoodských hvězd a nyní se všechny oči upírají k jeho nadcházejícímu dílu Mission Impossible.

Očekávání od nové Mission: Impossible jsou vyšší než kdy dřív a Cruise stojí před nelehkým úkolem navázat na úspěch Top Gun: Maverick a soupeřit s tak silným „protivníkem“, jakým je Nolan. Navíc s rozpočtem téměř 300 milionů dolarů, jak uvádí The Hollywood Reporter, toho má na svých bedrech hodně. Každý dolar se počítá a na každém plátně záleží.

zdroj: Paramount Pictures

Poslední zprávy však naznačují, že Cruisovy ambiciózní plány narazily na překážku. Rozhodnutí Paramountu přidělit filmu Oppenheimer plátna IMAX údajně Cruise rozčílilo a frustrovalo. Cruise, který je přesvědčeným zastáncem formátu IMAX, vyjádřil vedení Paramountu své obavy a zdůraznil důležitost významného okna IMAX pro jeho Mission Impossible.

Cruisovy prosby sice zůstaly nevyslyšeny, ale jeho to neodradilo. Jeho nejnovější strategie spočívá v zajištění co největšího počtu velkoformátových sálů (PLF). Cruise vzal věci do vlastních rukou a podle zdrojů webu Puck osobně oslovil vystavovatele a vedoucí pracovníky v oboru, aby jim vysvětlil, proč si zrovna jeho film zaslouží jejich podporu místo Oppenheimera nebo Barbie, kteří mají stejné datum premiéry.

Bitva o letní prvenství v pokladnách kin se přiostřuje a o pozornost diváků se uchází celá řada hlavních filmů. Hrozí, že si tyto filmy budou navzájem ubírat kasovní potenciál. Pro Cruise je v sázce hodně a jeho schopnost zajistit velkoformátová plátna, případně na poslední chvíli ještě upravit datum premiéry filmu se může ukázat jako rozhodující pro dlouhodobý úspěch Mission:Impossible. Na druhou stranu komerční potenciál má právě Mission: Impossible výrazně větší než seriózní historické drama, navíc ještě určené výhradně pro dospělé publikum.

zdroj: Universal Pictures

Zdroje: The Hollywood Reporter , Puck

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.