Mistři z U15. Přípravky ovládly Planeo Cup

Žáci v Novém Bydžově vyhráli 1:2 a mají na čele tabulky nedostižní náskok. Kategorie U8 vyhrála Planeo Cup. Mladší žáci vyrazili na turnaj do Nizozemska. Připomeňte si výsledky mládežníků v souhrnném článku.

Sobota 3. června

U13

Roudnice Cup – den první

Sestava: Beneš, Fukna – Košťál O., Košťál D., Martínek, Šafr, Fingerhutt, Havlena, Bryndza, Vacek, Biriukov, Lahoda, Zich, Teplý, Novotný, Bureš, Střihavka

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – FK Ústí nad Labem 1:0 (Novotný)
SK Slavia Praha – SK Roudnice nad Labem 2:0 (Střihavka, Biriukov)
SK Slavia Praha – SK Dynamo České Budějovice 0:0
SK Slavia Praha – Manchester United 0:2
SK Slavia Praha – SC Staaken-Berlin 1:0 (Střihavka)

Finálová skupina:
SK Slavia Praha – FK Teplice 1:0 (Novotný)

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: Měli jsme velmi dobrý začátek turnaje. Hráli jsme výborný fotbal, vytvářeli si dobré šance díky pressingu. Jednu z nich proměnil Novotný, což nás uklidnilo. Proti Roudnici to byl jednodušší zápas. Soupeř nám dal hodně prostoru a umožnili nám dominovat. Proti Dynamu jsme podali nejlepší výkon dne. Naprosto jsme dominovali ve hře a soupeř se jen párkrát dostal na naši polovinu. Vytvořili jsme si několik jasných šancí, ale všechny promarnili a zápas skončil remízou. Náš nejhorší výkon byl proti Manchesteru. Inkasovali jsme hned z rozehry. Zpanikařili jsme a nehráli naši hru. Hráči United byli velmi chytří v kontrole hry a měli velmi fyzicky silné a rychlé hráče. Proti Berlínu jsme potřebovali vyhrát, abychom postoupili do finálové skupiny. Staaken porazil Manchester, ale my jsme se nenechali zastrašit a přehráli soupeře naší energií. Herně jsme dominovali a Stříhavka vstřelil krásný rozhodující gól. První zápas ve finálové skupině proti Teplicím jsme využili dynamiku z předchozího zápasu, hráli sebevědomě a kontrolovali hru. Jsem velmi rád, jak jsme zvládli klíčové momenty a rozhodující zápasy, které jsme vyhráli a byli jsme klidní a chytří.

U12

Miniturnaj Horní Měcholupy

SK Slavia Praha – FK Teplice 2:1 (Šíma, Kléma)
SK Slavia Praha – FC Viktoria Plzeň 7:1 (Šíma, Kléma, Dvořák, Rakár, Rusyn, Kočí, Blažek)

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Model turnaje, který jsme hráli naposledy se Spartou a Stuttgartem se opět osvědčil. Hra v podčíslení a přečíslení naskýtá pro hráče úplné jiná řešení než při rovnovážném stavu. Nové také bylo, že jsme si vyzkoušeli i hru na velké branky. Pro trenéry tento model naskýtá další škálu rozvoje hráče, kteří si hru řídí i sami na hřišti a jejich chování je jiné, než když hrajeme na půlku hřiště osm na osm. Musí více mluvit, komunikovat mezi sebou, řídit si posuny, přebírání hráčů a také to kdy a jak spustit inteligentní pressing. Více takových zápasů.

U11

Turnaj Oldenzaal – den první

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – FC Twente 0:1
SK Slavia Praha – Chelsea FC 2:1 (Paur, Pokorný)
SK Slavia Praha – AZ Alkmaar 1:6 (Freimann)
SK Slavia Praha – RSC Anderlecht 0:4
SK Slavia Praha – 1. FC Köln 1:4 (Lžíčař)
SK Slavia Praha – Gentofte-Vangede IF 2:1 (Plháček, Kočina)

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Náš první zápas jsme byli dominantnější na míči, ale v rozehrávce bylo hodně nepřesností. My jsme si vytvořili tři šance, které zůstaly neproměněny. Soupeře jsme do šancí moc nepouštěli a gól jsme dostali z rohu. Proti Chelsea jsme se dokázali vyvarovat nepřesností ve výstavbě a dali jsme dva hezké góly. Soupeř hrál jednodušeji na silové a rychlé útočníky. Do třinácté minuty zápasu s Alkmaarem to byl náš nejlepší výkon. Alkmaar byl ve skupině suverénní, ale my je přehrávali a měli více ze hry. Oni skvěle řešili situace v poslední třetině hřiště a všechny své šance proměnili. My byli ve vedení bohužel jen třicet vteřin a gól přímo z rohu na 1:3 nás zlomil. Náš jednoznačně nejhorší zápas za poslední dobu byl proti Anderlechtu. Po porážce s Alkmaarem jsme byli úplně odevzdaní. Anderlecht měl kluky skvěle pohybově vybavené a zároveň byli i velmi dobří v technice a rozhodování. Zápas s Kolínem byl stále bez zápalu. Vedli jsme, ale dostali jednoduché góly. V utkání s Gentofte jsme na hřišti nechali zbytky sil, ale hra z naší strany nebyla moc pohledná. Co se týká soupeřů, tak největší rozdíl byl v agresivitě, pohybovém nadání a rozhodovacích procesech.

U10 + U9

Turnaj Slovácko

Hodnocení trenéra Jana Duse: V sobotu jsme se zúčastnili perfektně organizovaného turnaje pro kategorii U10 přímo na hlavním stadionu Slovácka. Na turnaji jsme měli hráče z týmů U10 i U9. Ve skupině jsme se postupně utkali s týmy jako je Velké Meziříčí, Zlín, Akademia Novi Sad a Trnava. Bez ztráty bodu jsme postoupili do čtvrtfinále, kde jsme narazili na Trenčín. Zápas plný osobních soubojů a ne moc pohledného fotbalu jsme zvládli. V semifinále jsme změřili síly se Slovanem Bratislava, kde jsme smolně ale zaslouženě prohráli a se slzami v očích jsme se připravovali na souboj o třetí místo se skvěle hrající Sigmou Olomouc. Bohužel ani tento zápas se nám nepovedl. Velké poděkování patří Slovácku za organizaci takového velkého turnaje.

U8

Planeo Cup – den první

Sestava: Švanda – Turšner, Jaroš, Kalivoda, Hochman, Hlavatý, Polášek, Eliáš, Střecha

Hodnocení trenéra Jana Mitála: Do sobotní části kluci nastoupili hodně natěšení a to se projevilo i na hřišti. Dominovali jsme ve všech zápasech a v každém utkání se nám podařilo vstřelit více než deset branek.

Neděle 4. června

U15

RMSK Cidlina Nový Bydžov vs. SK Slavia Praha 1:2 (1:1)

Sestava: Pechar – Skokan (66. Brázda), Kovář, Červenka, Chaluš (41. Ferenc) – Palaščák (41. Horváth), Pastyřík, Kubů – Martyniuk (73. Klepáč), Hájek (41. Magada), Drašnar (76. Motyčka)

Góly: 19. Kovář, 42. Martyniuk

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Do zápasu jsme dobře vstoupili, chodili jsme do šancí, byli jsme dominantní a nebezpeční. Vyvrcholilo to gólem Kováře z rohu. Soupeř se vrátil do zápasu díky penaltě. Ke konci poločasu jsme kopali penaltu i my, ale bohužel jsme nedali. Začátek druhého poločasu byl ve znamení našich spálených šancí. Postupně jsme se dostávali pod tlak a byli v činnostech neuvolnění a svázaní přibývajícím časem. Poslední krok je vždy nejtěžší. Také jsme chybovali ve výstavbě na naší polovině a soupeř z toho několikrát zahrozil.

U14

RMSK Cidlina Nový Bydžov vs. SK Slavia Praha 0:5 (0:1)

Sestava: Churáček – Barčot, Pancíř (41. Kratochvíl), Kuneš – Filip, Svoboda, Mašek (41. Kozhushko), Kupera, Baroš – Ilinčić, Srb (41. Zadorozhnii)

Góly: 29. Srb, 53. Ilinčić, 70. Kozhushko, 72. a 80. Zadorozhnii

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Celý zápas jsme hráli do nízkého bloku soupeře. Poměr držení míče byl extrémní, avšak v prvním poločase častokrát neefektivní. Hru jsme otáčeli pomalu, chyběl nám lepší pohyb útočících hráčů i správné rozhodování hráčů zakládajících akce. Ve druhém poločase se všechny tyto činnosti zlepšily a projevilo se to i na výsledku.

U13

Roudnice Cup – den druhý

Sestava: Beneš, Fukna – Košťál O., Košťál D., Martínek, Šafr, Fingerhutt, Havlena, Bryndza, Vacek, Biriukov, Lahoda, Zich, Teplý, Novotný, Bureš, Střihavka

Finálová skupina:
SK Slavia Praha – Hertha BSC 2:0 (Novotný, Bureš)
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 0:0
SK Slavia Praha – Manchester United 0:2
SK Slavia Praha – SønderjyskE Fodbold 1:0 (Bureš)

Superfinále:
SK Slavia Praha – SønderjyskE Fodbold 0:0 (2:1 pp)

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: Začali jsme pomalu a v úvodních pěti minutách s Hertou jsme byli špatní. Rostlo nám sebevědomí a Novotný vstřelil krásný gól. Derby bylo typické a plné emocí. Soupeř byl lepší než my, jelikož jsme se nedokázali dobře vyrovnat s atmosférou a držením míče. Sparta neproměnila penaltu a my jsme promarnili dvě skvělé šance na vítězství. Zápas s Manchesterem byl podobný příběh jako v sobotu. Rozdíl byl v atletičnosti hráčů. Přesto jsme mohli vyhrát, ale tváří v tvář brankáři jsme trefili tyč. To nám ještě odčerpalo sebevědomí a celkově to byl od nás špatný výkon. Potřebovali jsme vyhrát poslední zápas proti SønderjyskE, abychom měli šanci dostat se do superfinále. Byli jsme lepší, ale soupeř už měl jistotu postupu. Vstřelili jsme gól díky dobrému pressingu. Pak už jsme zápas pohodlně dohráli. Tři týmy získaly deset bodů, ale díky minitabulce jsme postoupili my a SønderjyskE. Finále bylo asi náš nejhorší zápas za víkend. Nedokázali jsme hrát pod tlakem fanoušků a hlučnou atmosférou. Dánové si vytvořili řadu přečíslení, ale nedokázali skórovat, takže zápas šel do penalt. V rozstřelu jsme měli vždy kontrolu my. Byla to pro nás spravedlnost, když Beneš chytil penaltu, Novotný sebevědomě rozhodl a odstartoval oslavy. Jsem rád za celý tým, protože obvykle hrajeme dobře, ale nejsme schopni vyhrávat velké turnaje a zápasy. Bylo to pro nás velké psychické vítězství. Chybělo nám také několik zraněných útočníků. I když se nám nedařilo, jak bychom chtěli, hráči a tým se semkl a našli cestu k vítězství. Jsem na ně velmi hrdý. Za celý víkend jsme inkasovali jen čtyři góly, což je také úspěch vzhledem ke kvalitě týmů, se kterými jsme hráli.

U11

Turnaj Oldenzaal – den druhý

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – Hammarby IF 4:2 (Plháček, Pokorný, Paur, Jozífek)
SK Slavia Praha – FC Schalke 04 0:3
SK Slavia Praha – Slask Wroclaw 4:2 (Freimann, Pokorný, Lžičař, Dvořák)

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: V zápase s Hammarby jsme byli lepším týmem, dokázali jsme si vytvářet šance, vstřelili jsme hezké góly a nedělali moc nevynucených chyb. Schalke rozhodlo větším klidem v zakončení. Soupeře jsme dokázali v určitých pasážích přišpendlit na jeho polovině a hráli jsme velmi dobře, ale nebyli jsme produktivní. Po zápase za kluky přišel trenér Schalke a chválil je za jejich výkony, styl hry a že to pro ně hodně znamenalo nás porazit. Slask na nás spustil vysoký intenzivní pressing. Kluci si s tím dokázali skvěle poradit a vytvářeli jsme si dost šancí po krásných kombinačních i individuálních akcích. Celkově jsme za nejlepšími týmy zaostávali v pohybu, rozhodovacích procesech, agresivitě a intenzitě ve hře. Každopádně myslím, že kdybychom takovou konfrontaci měli každý týden, bylo by to pro nás velmi užitečné. Turnaj byl skvělý a dobře organizovaný.

U8

Planeo Cup – den druhý

Sestava: Švanda – Turšner, Jaroš, Kalivoda, Hochman, Hlavatý, Polášek, Eliáš, Střecha

Celková umístění:
1. SK Slavia Praha
2. AC Sparta Praha
3. MFK Karviná

Nejlepší střelec turnaje: Robin Eliáš

Hodnocení trenéra Jana Mitála: V nedělní zlaté skupině se nic nezměnilo a vše vyvrcholilo derby, které jsme jednoznačně ovládli. V jedenácti utkáních jsme vstřelili 128 gólů, z toho 42 jich dal Robin Eliáš, který se tak stal nejlepším střelcem turnaje. Dominovali jsme v technických dovednostech, herní odvaze i součinnosti většího počtu hráčů. Bylo to pro nás zasloužené vítězství. Kluci si to užili, ale z hlediska rozvoje hráčů nám toho turnaj moc nedal. Rozdíl mezi našimi hráči a zbytkem týmů byl v této kategorii velký a nerozvíjeli jsme se.

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

včera
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

včera
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

včera
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články