Bronz ještě teď vstřebáváme, líčí Geier. Kapitán Zelinka je pyšný!

Radek Zelinka | Foto: Karel Švec, Český hokej

Čeští para hokejisté dosáhli historického úspěchu, když vybojovali z mistrovství světa v Kanadě bronzové medaile. „Jsem na kluky pyšný, chtěl bych jim poděkovat za to, jak jsme to společně odmakali. Každý tam nechal všechno,“ líčil po příletu do Česka kapitán týmu Radek Zelinka.

Češi v utkání o bronz přetlačili Čínu 3:2 a zapsali se do historie. „Byla to ohromná radost, euforie. Zároveň trochu úleva, že je po všem a že to mělo vítězný konec,“ pravil Zelinka, který se postaral o vítěznou branku 74 sekund před koncem. 

„Nechci říct, že to neznamená nic. Důležité bylo, že tento gól pomohl celému týmu a zvládli jsme to," radoval se. 

„Byla to ohromná radost, euforie. Zároveň trochu úlevu, že je po všem a že to mělo vítězný konec."

„Bylo tam hodně emocí, museli jsme ale hned odletět, což bylo pro hodně hráčů velká novinka. Takový turnaj jsem nezažil. Ještě teď to vstřebáváme a bude to nějaký čas trvat, než si uvědomíme tento úspěch,“ doplnil ho na letišti Michal Geier

„Já jsem cítil, že to bude pro nás ten zápas, který bude slavný,“ prozradil Geier. 

A taky se tak stalo.

„Rodina mě podporovala celou dobu, to samé známí a fanoušci. Na sociálních sítích jsme bombardování ze všech stran,“ usmál se český útočník. 

Kde viděl největší sílu českého celku kapitán Zelinka? „Trenéři dobře nachystali tým, ale všechno do sebe zapadlo. Starší kluci nám dali zkušenosti a mladší hráli dobře,“ odpovídal.

„Bylo tam hodně emocí, museli jsme ale hned odletět, což bylo pro hodně hráčů velká novinka."

Česká reprezentace v základní skupině odehrála historicky nejlepší zápas proti Kanadě, když padla pouze 1:2.

V semifinále sice na stejného soupeře nestačila 0:5, ale přesto ukázala, že brzy by mohla tento celek konečně porazit. 

„Určitě šance je, abychom nad ní v blízké budoucnosti vyhráli. Stále ale musíme odvést hodně práce,“ uvedl Zelinka. 

„Amerika je odskočená o dost levelů, ale ke Kanadě jsme blízko."

„Chtěli jsme potrápit jednoho z favoritů, v jednom utkání jsme viděli, že to opravdu jde. Tahali jsme se o výsledek, chybělo ještě štěstí. Chceme se nadále jim přibližovat. Amerika je odskočená o dost levelů, ale ke Kanadě jsme blízko,“ doplnil Geier. 

Podle něj Češi okopírovali systém přípravy od Američanů, což si hodně pochvaluje. „Chceme pokračovat dále v přípravě, která je podle mě na výborné cestě.“ 

Český para hokej na sebe v posledních dnech pořádně zaujal. A stále chce růst! 

„Udělali jsme trošku bič na sebe, budeme se snažit furt bojovat o co nejvyšší příčky a dotahovat se k velikánům. Jak je teď nastavený program para hokeje v Česku, tak věřím, že výsledky budou vidět,“ zakončil Radek Zelinka. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz